900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Milos Forman – What Doesn't Kill You... doar luni, 2 noiembrie pe platforma Dafilms.

De Difuzor GF| 28 Octombrie, 2020 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 950

Dacă vă așteptați la o retrospectivă a filmelor lui Forman, la o analiză a procedeelor artistice utilizate, la o trecere în revistă a subiectelor abordate de-a lungul anilor sau a surselor de inspirație, vă înșelați. Miloš Forman: What doesn't kill you... abordează un cu totul alt subiect, mult mai personal, și aduce la lumină evenimente marcante din viața privată a regizorului, precum despărțirea de părinți și fii, povești despre cruzime și lupte interioare, dar și despre ambiția succesului și dorința de libertate. Aceste experiențe bogate au contribuit la realizarea celebrelor filme ,,Zbor deasupra unui cuib de cuci”, ,,Scandalul Larry Flynt” sau ,,Fantomele lui Goya”, iar acum sunt dezvăluite într-un documentar care se aseamănă, mai de grabă, cu o prelegere a lui Forman. O prelegere personală, în care povestește experiența câștigării a două premii Oscar, discută secvențe rare din filmele sale și în care participă, de asemenea, atât nume importante ale cinematografiei, cât și membri ai familiei sale.
Documentarul a fost realizat pe parcursul a cinci ani și a fost filmat în New York, Connecticut , Valencia, Madrid, Paris, Praga și alte locații din Republica Cehă.
 
Subtitrare disponibilă engleză
Filmul va putea fi vizionat gratuit
aici

Trailere aici
 Miloš Forman este, poate, cea mai cunoscută figură a Noului Val Cehoslovac. A fost actor, scenarist, profesor și regizor de film, apreciat pe plan internațional atât înainte, cât și după emigrarea în SUA, în 1968. A câștigat două premii Oscar pentru filmele „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (1975) și „Amadeus” (1984). Sunt multe de spus despre succesul lui, iar munca sa vorbește de la sine, însă un lucru mai puțin cunoscut publicului este drama politică pe care a trăit-o încă din copilărie, care l-a influențat pe tot parcursul vieții. Vă propunem, așadar, să îl descoperiți pe Forman dincolo de cariera vastă și experiența profesională, urmărind documentarul „Miloš Forman: What Doesn't Kill You...” luni, 2 noiembrie, online, pe platforma Dafilms.com

Material preluat de pe pagina Centrului Ceh.

 

milos forman centrul ceh

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro