895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Azi, ultima zi a festivalului One World Romania. Patru femei regizor

De Difuzor GF| 21 Martie, 2011 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1628

Regizor Robin Hessman Film Perestroika mea (Cinema Union, ora 18:00)
Robin Hessman a absolvit Universitatea Brown, fiind dublă licențiată în Limba Rusă şi Film. și-a primit diploma de absolvent în regie de film de la All-Russian State Institute of Cinematography (VGIK) din Moscova. A primit un premiu Oscar în 1994 - împreună cu co-regizorul James Longley - pentru filmul Portrait of Boy with Dog (Portret de băiat cu câine). în timpul celor opt ani cât a trăit în Rusia, Robin a lucrat pentru Children’s Television Workshop ca producător a Ulitsa Sezam, originalul Sesame Street în limba rusă.
Sursa myperestroika.com
Trailer

Regizor Yael Herzonski Film Un film neterminat (Cinema Corso, ora 18:30) Invitat Liviu Rotman, istoric
Yael Hersonski a lucrat ca regizor independent şi editor încă de când a absolvit cu onoruri școala de Film și Televiziune Sam Spiegal în urmă cu şapte ani. A lucrat ca editor de conţinut al programului săptămânal documentar de la Channel 10 (un post israelian comercial de televiziune), program ce a câştigat în 2004 Premiul Academiei Israeliene pentru cel mai bun program documentar de televiziune. în prezent, ea se ocupă de editarea programelor de documentare şi de ficţiune pentru Televiziune israeliană. Acesta este primul său film documentar de lung metraj.
Sursa www.afilmunfinished.com
Trailer


Regizor Rebecca Richman Cohen Film War Don Don (Cinema Union, ora 20:00)
Rebecca Richman Cohen este un regizor premiat şi o absolventă de drept cu experienţă internațională în domeniul drepturilor omului şi a apărării penale. A fost intern în Bronx (ca anchetator) şi a continuat să facă muncă de investigație la Tribunalul din Sierra Leone, lucrând în echipa apărării lui Alex Tamba Brima în Cazul AFRC. Cinci luni după ce a părăsit echipa de apărare a lui Brima, s-a întors în Sierra Leone pentru a începe producţia la WAR DON DON.
Sursa www.wardondonfilm.com
Trailer


Regizor Laura Poitras Film Jurământul (Cinema Eforie, ora 20:00) Invitat Dan Tapalaga, jurnalist Hotnews
Laura Poitras a fost nominalizată pentru un premiu Oscar, un Independent Spirit Award şi un premiu Emmy pentru MY COUNTRY, MY COUNTRY (2006), un documentar despre ocupația americană asupra Irakului. MY COUNTRY, MY COUNTRY a fost co-produs de ITVS, lansat de Zeitgeist Films şi difuzat de P.O.V./PBS. Ea a primit un premiu Peabody, a fost nominalizată pentru un premiu Emmy şi un Independent Spirit Award pentru WARS FLAG (2003; realizat împreună cu Linda Goode Bryant), documentar despre gentrificare ce a avut premiera la Festivalul de Film SXSW și a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar.
Sursa www.theoathmovie.com Foto stillinmotion.typepad.com
Trailer

Mai multe detalii despre programul filmelor de astăzi de la One World Romania găsiți aici

One World Romania

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.