864 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

țesătorii din Cairo - Sunete, imagini, gânduri, emoții.

De Ilinca Ciobanu| 26 Martie, 2016 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1246

Aseară am fost în Egipt. și am trăit o oră și jumătate între țesătorii din Cairo. Am auzit, am văzut, am simțit orașul, în povestea spusă de Kim Beamish. Un film original despre tranziție și politică din perspectiva oamenilor. Timp de trei ani, autorul a documentat revoluția dintr-un unghi foarte special - al celor 99% care nu ies în stradă. Dar care sunt legați tot timpul de realitate prin televizoare și radiouri, care sunt prezenți într-o lume care se schimbă. “țesătorii din Cairo” au uitat că sunt filmați, l-au lăsat pe Kim să pătrundă în lumea lor cu totul. și el a strâns tot ce i-au oferit: sunete, imagini, gânduri, emoții.

Dacă vrei să afli cum poți arăta realitatea fără să te duci spre ea ostentativ, cum poți strânge trei ani într-un film observațional care se petrece în spațiul îngust al unei străzi negustorești (souq) capitonate cu țesăturile impresionante ale protagoniștilor, caută să vezi filmul lui Kim Beamish. țesătorii din Cairo este o călătorie într-un alt fel de Egipt, unul pe care mulți nu au cum să-l viziteze, departe de Piramide și imaginile de la jurnalele de știri.

Foto Mihnea CiuleiKim Beamish
este un regizor australian, director al companiei independente de productie de film Non’D’Script. In 2006 a produs documentarul Just Punishment, despre Van Nguyen si incercarile de-al salva, fiind condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Singapore. Filmul a jucat un rol important in schimbarea legilor in astfel de situatii. Intre 2012 si 2015 Beamish a trait la Cairo, iar in prezent s-a reintors in Australia, unde lucreaza la un proiect despre efectele schimbarilor climaterice asupra unei familii de fermieri din New South Wales.
ALTE FILME: Just Punishment (2006).

film documentar ilinca ciobanu one world romania

Despre autor

Ilinca Ciobanu
Ilinca Ciobanu este jurnalist, licentiata in Regie de film si televiziune si masteranda la Antropologie si Dezvoltare comunitarara si regionala.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.