853 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Astăzi, luni 17 martie, începând cu orele 20:00 are loc Gala de deschidere a Festivalului One World Romania, la Cinema Pro.

De Difuzor GF| 17 Martie, 2014 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1456

Începe o nouă ediție a acestui festival consistent care a crescut constant. Suntem siguri că și  programul acestui an ne va încărca și ne va scutura puțin din starea de indiferență.
Cine-Luptă este tema propusă de organizatori de această dată si regizorul Alexandru Solomon, directorul festivalului, explică: Filmele din programul One World Romania 7 bat în pet-uri, își scriu pe pereți disperarea și dizolvă ipocrizia și murdăria care ne înconjoară. Dar ele vorbesc pe limba universală a filmului, sunt mai creative decât orice slogan, mai acide decât orice articol de presă.

Despre seara de deschidere organizatorii anunță că va fi prezentată cea de-a șaptea ediție,  se va proiecta filmul „La Valle dello Jato”, dar vor fi arătate și două scene din spectacolul de teatru al Gianinei Cărbunariu, „Solitaritate”.
„Solitaritate” este o coproducție a Teatrului Național Radu Stanca Sibiu și Theatre National de la Communaute Francaise de Belgique, în colaborare cu Odeon-Theatre de l'Europe și Le Festival d'Avignon 2014. Mai multe detalii aici: oneworld.ro/2014/l/ro/evenimente/52/solitaritate/
„La Valle dello Jato” spune povestea unui jurnalist comunitar din inima Siciliei care, împreună cu familia sa, produce cel mai lung jurnal de știri din Europa (90 minute), transmis de TeleJato, postul TV instalat în propria casă. O combinație originală de Groucho Marx și Don Quijote, Pino Maniaci, directorul TeleJato, denunță, de ani buni, corupția și crima organizată din regiune. Mai multe detalii aici: oneworld.ro/2014/l/ro/pe-valea-lui-jato-166/
Intrarea la evenimentul de deschidere este liberă, în limita locurilor disponibile.

Organizatori: Asociația One World Romania și Centrul Ceh București. Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

Ca să intrăm în atmosfera (vizuală!) a festivalului, vă prezentăm mai jos câteva afișe:

One World Romania poster

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.