883 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Festivalul One World Romania începe astăzi!

De Graphic Front| 16 Martie, 2011 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1578


Erik Gandini s-a născut și a crescut în Italia, la 19 ani mutându-se în Suedia. Este regizor și producător și a câștigat recunoaștere internațională cu filmul său de debut, Raja Sarajevo, apărut în 1994. Documentarele sale cele mai cunoscute sunt Sacrificio: Who Betrayed Che Guevara (2001), Gitmo (2005) și, cel mai recent, Videocracy (2009). Conceptul de videocrație a apărut în Statele Unite, fiind o constatare a faptului că omul politic modern se folosește tot mai mult de mass-media pentru a-și apropia și exercita puterea politică. Olivier Duhamel, profesor francez, îl descrie ca o tehnică de conducere și manipulare politică prin mass-media, în special prin televiziune.

Festivalul One World Romania va avea deschiderea chiar astăzi, 16 martie, de la ora 19:00, la Cinema Scala. Va fi proiectat, în prezența regizorului, documentarul german de scurtmetraj Donation Addiction (povestea unui grup de oameni ce fac terapie pentru a scăpa de obiceiul donatului de bani pentru cauze nobile), urmat de concertul formației Shukar Collective.
Documentarul Videocracy a lui Erik Gandini poate fi văzut pe 18 sau 19 martie (de la ora 20:00, respectiv 22:00), la Cinemateca Eforie. Documentarul spune povestea televiziunilor din Italia patronate de Silvio Berlusconi și cum au reușit acestea să acapareze viața privată și publică. Ele nu fac decât să fie o oglindă a ceea ce reprezintă personalitatea și dorințele politicianului, iar telespectatorii sunt subiecții unui experiment media fără precedent, o combinație de politică și divertisment, cu rating de invidiat. synopsis
Documentarul a luat și două premii importante la International Documentary Film Festival Amsterdam și la Toronto International Film Festival (ambele în 2009).

Mai multe detalii despre documentarele participante și despre programul festivalului aici.
Imaginile au fost preluate de pe site-ul One World Romania.

One World Romania

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.