764 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Made in CZ / Found in RO. 120 de obiecte cu design cehoslovac. Teatrul Naţional, Bucureşti octombrie - decembrie 2017

De Difuzor GF| 22 Februarie, 2018 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 1604

Expoziţia Made in CZ / Found in RO a prezentat obiecte de origine cehoslovacă şi cehă pentru uz caznic care au fost importate în Romania în ultimii 100 de ani. Expoziţia a avut la bază relaţiile comerciale dintre cele două ţări, și a constituit un barometru al popularităţii produselor cehoslovace în zona Europei de est.

Numitorul comun al întregului spectacol este designul de produs, care este o disciplină a cărei istorie presupune reapariţia. Pe lângă caracterul istoric al obiectelor expuse, veţi avea ocazia să admiraţi designul specific al obiectelor produse în Cehoslovacia, reprezentat prin cele peste 120 de obiecte, care includ mărci cum ar fi instrumente de lucru Narex, sisteme de încălzire Rukov Rumburk, celebrul proiector Meopta, scaune Toner din Moravské Třebové, alifie împotriva insectelor Alpa, ţesături din Šumperk Moravolen sau produse mai familiare, cum ar fi discurile Supraphon, bicicleta Favorit, băutura digestivă Becherovka, electronicele Tesla, instrumentele de scris Koh-i-Noor, aparatele de gătit Eta, paharele de cristal şi mobilier.


Expoziția a avut loc în rotonda foaierului Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti în perioada 26 octombrie - 10 decembrie 2017

Eveniment a fost organizat de Centrul Ceh şi Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti.

Sponsor principal: BCR


Foto Ciprian N. Isac

 

design obiect

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Fundația Cărturești, One World Romania, Galeria Posibilă, Zeppelin, Centrul Ceh, Muzeul Țăranului Român, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, The Institute) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

1 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.