900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Micul Târg de Design va avea loc pe 26 și 27 mai la Nod Makerspace

De Difuzor GF| 03 Mai, 2018 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 1102

O selecție de obiecte mici, ușor de iubit și purtat de colecționarii de design local Pe 26 și 27 mai va avea loc prima ediție a Micului Târg de Design – o listă atent selecționată de designeri locali vor veni cu obiecte mici create și produse în România. Vizitatorii la târg vor avea de ales dintre bijuterii din lemn, porțelan sau metale prețioase, bere artizanală, obiecte de decor, agende, portofele, și alte accesorii reprezentative pentru scena de design locală.
Târgul va putea fi vizitat de sâmbătă până duminică între 11.00 – 19.00 la Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160). Pe lângă standurile designerilor, se vor putea vizita atelierele Nod Makerspace și realiza mici proiecte de manufactură și bricolaj cu ajutorul makerilor din comunitatea Nod. La etajul I al complexului Industria Bumbacului va fi deschisă expoziția ”Manual de Design Polonez” – unde vor fi expuse 100 de obiecte reprezentative pentru istoria designului est-european.
Micul Târg de Design este târgul care reprezintă cultura makerilor și designerilor din România și va include standuri ale creatorilor, designerilor și artizanilor români ce prezintă produse originale și unicate, realizate local, la scară mică, prin folosirea unor tehnici și materiale inovatoare. Vizitatorii târgului vor putea cumpăra articole vestimentare, bijuterii, articole de design interior sau design industrial, dar și produse de gastronomie.

Micul Târg de Design este un eveniment conex Romanian Design Week. Intrarea este gratuită iar mai multe detalii sunt pe
www.facebook.com/events/Nod Makerspace este un spațiu creativ de lucru care oferă acces pe bază de membership la spațiu, la comunitate și know-how, la o gamă largă de unelte și echipamente pentru fabricație digitală și prototipare rapidă. Este primul centru comunitar creativ de dimensiuni mari din România care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative. Proiectul urmărește să sprijine proiectele membrilor săi: oricine are o idee, vrea sa pună la punct o invenție sau să construiască un prototip, găsește la Nod unelte și echipamente speciale, greu accesibile pe cont propriu (laser engraving & cutting, 3D printing, CNC router, plotter, cuptor de ceramică, echipamente de prelucrare a lemnului și a metalului), precum și o comunitate de oameni cu experiență și entuziasm – www.nodmakerspace.ro
Pentru mai multe detalii puteți contacta pe Sabina Baciu - sabina@nodmakerspace.ro, 0727811566

romanian design week nod makerspace design

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro