858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

La Casa de Emak Bakia - Azi la Institutul Cervantes, ora 19.00 Intrare liberă

De Graphic Front| 16 Februarie, 2016 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1207

Astă-seară la 19.00 la Instituto Cervantes, la proiecţia documentarului "La Casa de Emak Bakia" (regia Oskar Alegria, Spania, 2013), veţi afla ce pot avea în comun o casă în stil brâncovenesc construită în 1912 de Grigore Grădişteanu, la 7 km sud de Biarritz, legendarul fotograf Man Ray şi prinţesa româncă Maria Despina zu Sayn Wittgenstein.

Totul porneşte de la un film avangardist semnat de Man Ray şi intitulat Emak Bakia, care în limba bască înseamnă “Lasă-mă în pace”. Este vorba despre povestea unei căutări: cea a unei case care purta acest nume straniu, aflată în apropiere de Biarritz, şi în care avusese loc filmarea în 1926. Oskar Alegría decide să facă drumul până acolo pe jos, în căutarea ei. Din casa respectivă Man Ray arătase doar trei planuri: imaginea uşii principale, două coloane ale ferestrei şi o perspectivă asupra zonei de coastă din apropiere. Căutare, bazată doar pe aceste imagini vechi, nu avea cum să fie simplă. Numele casei nu apărea în niciun registru şi nici în amintirile celor din jur. Aşa că Oskar va cere ajutorul celor pe care îi întâlneşte pe drum.

Intrarea liberă,
rezervări: cultbuc@cervantes.es

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.