716 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Se ştie doar că, prin natura lor, bărbaţii se excită foarte repede. Cât despre femei, ele sunt precum viruşii...

De Graphic Front| 20 Martie, 2015 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 986

Recomandarea noastră de azi! De la ora 22.00 cinema Elvira Popescu

Vreme de doi ani, regizorul iranian stabilit la Paris Mehran Tamadon se străduieşte să convingă patru suporteri ai regimului iranian să ia parte la un experiment pus la cale de el: îi invită să vină la casă familiei lui, lângă Teheran, pentru a experimenta, vreme de două zile, ceva inexistent în societatea iraniană - pluritalismul. într-o lume marcată deopotrivă de extremism religios şi de radicalizarea secularismului, Tamadon speră sincer că ar putea găsi o soluţie astfel încât oameni cu convingeri diferite să poată trăi împreună în pace. Pentru asta, el şi cei patru invitaţi vor încerca să convieţuiască două zile într-un regim de „toleranţă impusă”, vreme în care vor găti, vor rade şi chiar se vor ruga împreună. Singură problema e aceea că Tamadon e singur în tabăra seculară: cei patru credincioşi bărboşi îl depăşesc nu numai numeric, dar în ceea ce privesc abilităţile retorice. Rezultatul e o întâlnire deopotrivă hilară şi revoltătoare, cu episoade de pseudo-dialog de-a dreptul suprarealiste, care îi vor determina pe unii sareflecteze asupra şanselor minimale ale democraţiei în ţările unde biserica face regulă. Chiar şi-atunci când sunt forţaţi să o facă, unii indivizi refuză să meargă în Paradis. Documentarul a fost „adoptat” de ActiveWatch.

PREMII ŞI FESTIVALURI
2014 - Festival de cinémă de Douarnenez,
Franţa 2014 - Melbourne Internaţional Film Festival,
Australia 2014 - Cinémă du Réel, Franţa,
Grand Prize 2014 - Berlin Internaţional Film Festival, Germania

DISTRIBUITOR Doc & Film Internaţional

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.