898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

50 de zile rămase până la a 8-a ediție One World Romania!

De Graphic Front| 06 Februarie, 2015 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1493

Festivalul internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge anul acesta la cea de-a opta ediție, care va avea loc la București în perioada 16-22 martie. Festivalul One World Romania este organizat de Asociația One World Romania alături de Centrul Ceh București și se bucură de susținerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.
în 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” - locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor - la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptăm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim. Ca și până acum, filmele vor fi împărțite în mai multe secțiuni tematice, printre care se numără: o secțiune despre ”golanii” care revendică democrația tocmai acolo unde pare să își fi pierdut busola, una despre capitalismul sălbatic instalat în fostele țări comuniste, o secțiune dedicată trecerii delicate de la adolescență la maturitate, etc. Spectatorii vor avea ocazia să vadă documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare românești noi și filme dintre cele mai surprinzătoare ca tratare și temă. Pentru a ilustra cea de-a opta ediție a festivalului One World Romania ne-au fost alături coregraful Paul Duncă și Centrul Național al Dansului. Afișul festivalului este realizat de Ana Blidaru.

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul țăranului Român. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro.

Biletele vor fi puse în vânzare pe site-ul Eventbook.ro, dar până atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achiziționa de aici abonamente la un preț special
Rămâneți conectați la „kino-maidan” pentru a afla cele mai noi știri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România! Revenim cu vești în curând! ONLINE: https://www.oneworld.ro

PARTENERI MEDIA TVR 1, Radio România Cultural, Revista 22, șapte Seri, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro Pentru orice alte informatii legate de Festivalul One World Romania, ne puteti contacta la adresa de e-mail info@oneworld.ro sau la telefon 0755.125.706
(persoana de contact: Alexandra Ivan).

centrul ceh

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.