858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Street art: Shepard Fairey - Never trust your own eyes, believe what you are told

De Carla Duschka| 16 Februarie, 2015 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1849

Probleme sociale, politică, punk, pop art, discriminare, comunicare vizuală la limita legalității, perseverență, mesaje puternice, multă energie, profesionalism - asa am putea descrie pe scurt povestea din Obey the Artist, un scurt-metraj despre Shepard Fairey, personaj principal în zona street-art din America și nu numai. Filmul, de aproximativ 15 minute, este extrem de consistent și se derulează într-un ritm pe măsura creațiilor foarte puternice vizual ale protagonistului.

Aflăm povestea unor imagini devenite emblematice world-wide, despre probleme ale nativilor americani, despre situația paradoxală a artistului care este prezent și în muzee, dar și mereu vânat de poliție. însă ce ne place în mod special este că filmul arată câte ceva din bucătăria lui Fairey, metoda lui, tehnicile pe care le folosește, organizarea necesară, adesea minuțioasă. Fiecare imagine este bine gândita și construită, orice detaliu nerelevant este dat deoparte: eu chiar incerc să ajung la esența iconică a lucrurilor, spune el.

Filmul face parte dintr-un pachet de 3 documentare de scurt-metraj Chief Executive Artist - The Bundle, toate realizate in 2014 si regizate de Ondi Timoner, regizoare premiată de două ori la festivalul Sundance. Filmele pot fi cumpărate direct de pe site la prețul total de 10$ și este de reținut și salutat faptul că la fiecare achiziție 3 $ merg automat catre trei actiuni caritabile agreate de către fiecare dintre protagonoști.
Shepard Fairey susține supraviețuirea culturii nativilor americani. în acord cu asta, filmul prezintă transpunerea la scara mare a unei imagini create de el pe această temă.

Mulțumim Kyle Greenberg/ Bond 360, NY for sharing!
Toate imaginile © Shepard Fairey & Chief Executive Artist, The Bundle.
Toate imaginile © Shepard Fairey & Chief Executive Artist, The Bundle.American natives art for charity documentar documentary scurt metraj street art urban art visual communication today

Despre autor

Carla Duschka
Carla este licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și lector asociat în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.