859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Bieff 2016 (14-20 Martie) - O selecție a celor mai creative afișe

De Graphic Front| 10 Martie, 2016 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1703

Scurtmetrajele premiate cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, Palme d’Or la Cannes 2015 și Premiul Orizzonti la Veneția 2015, ale căror afișe vi le prezentăm, fac parte din programul Golden Shorts și vor fi difuzate în premieră în România, sâmbătă 19 martie, de la ora 20:00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității de Muzică București.

Belladonna, regizat de Dubravka Turic, a obținut Premiul Orizzonti pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2015 și pornește de la motivul renascentist al Belladonnei, femeia care se intoxica pentru a-și mări pupilele, care aveau să o facă mai atractivă și frumoasă.


Câștigătorul Palme d’Or pentru scurtmetraj la Cannes 2015 a fost Waves ‘98, realizat de regizorul libanez Ely Dagher - un eseu vizual personal dedicat orașului său natal, Beirut, și o explorare artistică a relației lui Dagher cu Liban, țara sa natală, proiectată prin povestea unui tânăr deziluzionat de viața sa în Beirutul segregat.


La doar trei saptămâni de la decernarea premiilor Festivalului de la Berlin 2016, Batrachian's Ballad, filmul laureat cu Ursul de Aur, va putea fi văzut pe ecranele din București. Regizoarea Leonor Teles, născută în comunitatea Romani din Portugalia, este cea mai tânără regizoare care a primit vreodată Ursul de Aur. Filmul a pornit de la o poveste foarte personală despre tradiția portughezilor de a așeza broaște din ceramică la intrarea în restaurente pentru a îndepărta țiganii.Filmul de deschidere, Francofonia, de Aleksandr Sokurov, Cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, are avanpremiera în România în deschiderea celei de-a 6-a ediții a Festivalului Internațional de Film Experimenal București BIEFF. Autorul capodoperelor Faust, câștigătorul Leului de Aur la Veneția, care a închis ediția din 2011 a BIEFF, și Arca rusească, se întoarce la București cu povestea captivantă a muzeului Luvru în timpul ocupației naziste a Franței, care îi va fascina pe spectatori luni, 14 martie, de la 20:00, la CinemaPRO. Filmul va avea premiera în cadrul TIFF 2016.Shift, al lui Alex Gerbaulet, coboară pe axa amintirilor propriei familii și ale orașului industrial Salzgitter, un fost proiect înfloritor al Germaniei naziste, căminul pentru uzinele Göring și pentru lagărele de muncă adiacente. Redus la reprezentarea ruinelor unei ideologii nereușite, îl așteaptă un viitor și mai cumplit, din moment ce este proiectat să devină locul final de depozitare a deșeului radioactiv.Séance, by Yuri Ancarani. Carlo Mollino, renumitul designer și arhitect, a plecat dintre noi în 1973, lăsând în urmă o impresionantă moștenire artistică. în Séance, Yuri Ancarani valorifică preocuparea lui Mollino pentru ocult, scurtmetrajul fiind construit ca o scenă de spiritism în care mediumul Albania Tomassini devine  intermediarul arhitectului; prin mijlocirea ei, o voce spectrală vorbește despre opera vieții sale trecute, catapultându­ne în starea de transcendență oferită de actul creației.Habana, din filmul distopic prin excelență al lui Edouard Salier, serveşte drept punct de aterizare pentru a experimenta direct o lume în ruină. Filmul oferă o investigaţie rapidă a Cubei sub asediu, unde forţe tehnologice superioare (non)umane au impus legea marţială locuitorilor capitalei. Habana, imortalizată într-o elegantă cinematografie clar-obscură, unitară (şi digitală), reflectă un prezent infiltrat de un viitor imaginat.---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF are loc în perioada 14-20 martie 2016 și este susţinută de: Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, British Council, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Regatului țărilor de Jos, Ambasada Israelului, Ambasada Suediei, Ambasada Elveției, Swiss Sponsors’ Fund, Institutul Francez, Institutul Cervantes, JTI, TNT, Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains, Universitatea Națională de Arte, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parteneri media: TVR, HotNews, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, CinemaRx, LiterNet, The Romania Journal, Societatesicultura.ro, Revista Arta, Igloo, The Institute, VICE, Think Outside the Box, SUB25.ro, Decât o Revistă, Ziarul Metropolis, B365, Cinefan, All about Romanian Cinema, IQads, Cărturești, Cooperativa Urbană, Urban.ro, TeenPress, PLIC, o revistă, Revista @FILM, movienews.ro, Acoperișul de sticlă, GraphicFront

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

afise film bieff film experimental

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.