900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

De la idee la afiș. Festivalul de film politic Cinepolitica, 18-21 Aprilie

De Dona-Georgia Teșcovschi | 13 Aprilie, 2019 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 2467

Designul de afiș este, fără îndoială, una dintre cele mai subtile forme de artă grafică. Să surprinzi vizual esența unui mesaj este extrem de dificil, cu atât mai mult cu cât aceasta trebuie să atragă ochii multor trecători, bombardați deja de o groază de informație (mai mult sau mai puțin relevantă). Iar generarea de idei proaspete pentru una dintre cele mai vechi forme de publicitate este complicată, însă nu imposibilă. Un exemplu bun este afișul festivalului CinepoliticaE posibil să te-ntrebi: bine, dar ce treabă are o zebră cu un festival de film de politic? Așa că l-am întrebat pe Marius Copel, selecționerul festivalului, care-i ideea și ne-a plăcut mult ce am aflat. În primul rând, zebra este un animal de neîmblânzit. Mușcă dacă încerci să o transformi în cal, ponei sau măgar, dă cu copita dacă te apropii de ea, practic, ține cu dinții de natura ei imprevizibilă și de libertatea ei de exprimare. Ce chestie! Poate ar trebui să o facem și noi mai des. Am putea învăța de la zebre și despre puterea maselor! În caz de pericol (lei, hiene și alte animale feroce pe care le poți întâlni inclusiv în jungla politică) zebrele se adună în grup, formând un zig-zag haotic de dungi, de amețește și cel mai determinat dictator...ăăăă prădător.
Apoi, există această dispută world wide: Este zebra un animal negru cu dungi albe, sau alb cu dungi negre? Duduie forumurile de conversații interminabile, studii care se contrazic și certuri fără niciun rezultat pe acest subiect, ai spune, pueril! Dar ăștia suntem, acceptăm cu greu opinia celor din jur și transformăm ușor o conversație în contradictoriu într-un război fără sens. Ca mai apoi să ne întrebăm, mirați, cum am ajuns aici?

Bun! Gata cu metaforele, ne vedem la film, între 18 și 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, la
festivalului Cinepolitica. Ne așteaptă subiecte fierbinți ca justiția oarbă, activismul social, deportări în URSS și neînțeleasa nostalgie după comunism.
Până vă luați
bilete și vă faceți agenda pe săptămâna asta, vă lăsăm cu afișele celor 7 filme din competiție și celor două proiecții speciale.Mai multe pe pagina festivalului. 

cinepolitica film politic poster

Despre autor

Dona-Georgia Teșcovschi
Pe Dona Georgia o găsești în mijlocul urbei: în birou la Conan PR, pe stradă la Street Delivery și în cinematograf la Cinepolitica. Însă, cel mai des, dai de ea la țară. La Brădetu. Unde urmează să se mute cu Vali, să crească găini și să urce pe munte de câte ori are ea chef. Ah! și îi plac copacii; asta dacă vrei să-i cumperi un cadou.