900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Cu ce se manâncă festivalul BIEFF anul acesta?

De Graphic Front| 23 Februarie, 2016 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 1423

între 14 și 20 martie, BIEFF - Bucharest International Experimental Film Festival va împărtăși publicului din România cele mai provocatoare titluri de la Berlinale Forum Expanded, categoria prestigiosului festival cunoscută pentru selecția celor mai extreme creații, care resping orice limitări ale libertății de creație. Programul Rebranding Humanity reunește filmele de la Berlinale și discută, alături de programul Digital Dystopias din competiția internațională, condiția umană în contextul actual în care manifestări specifice omului lucrează împotriva umanității. Fie că este vorba de forme de guvernare dictatoriale, de abuzuri la adresa identității religioase și culturale sau de intervenții dezastruoase asupra mediului, filmele distilează viziuni artistice angajate care trag un semnal de alarmă prin înfățișarea unor traiectorii distopice (și uneori post-apocaliptice) ale omenirii.

Pierre Huyghe, unul dintre cei mai mari artiști conceptuali contemporani, Anton Vidokle, fondatorul celei mai mari platforme curatoriale de artă contemporană - e-flux sau Bjørn Melhus, artist vizual german de referință, sunt câteva dintre numele momentului în cinema-ul experimental mondial ale căror filme vor fi aduse în premieră la Bucureşti.

Mai multe pe BIEFF.RO
bieff

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.