764 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Workshop fără computer la Typopassage Timișoara 20-21 septembrie / Terasa D'arc

De Graphic Front| 19 Septembrie, 2012 | Categorie: lansări carte | Vizualizări: 1666

La invitația lui Ovidiu Hrin (Synopsis Media), echipa Atelierului de Grafică va susține în zilele de 20 și 21 septembrie, la Timișoara, un workshop în cadrul celei de-a 5-a ediții a TypopassageTM în pasajul de sub podul Tinereții (terasa D'arc mal).
Workshop fără computer este un prim eveniment din proiectul lansat vara aceasta de Atelierul de Grafică cu sprijinul AFCN, Analiză și digitalizare a patrimoniului de comunicare vizuală din România. Perioada 1945-1989 - Arhivare și restituire.
Ideea de la care am pornit o cunoașteți deja din saitul și cărțile noastre. Ne dorim să continuăm demersul de completare, restituire și arhivare a graficii utilitare românești de dinainte de 1989, de data aceasta însă, într-o formă mult mai interactivă.
Concret, pe lângă muncile de cercetare și documentare ale căror rezultate vor fi vizibile în curând pe graphicfront.ro, ne-am gândit și la o altfel de abordare: o expoziție la care am invitat alți graficieni / designeri din țară, dar și din afară, să-și spună punctul de vedere, să comenteze vizual câte un detaliu/ o imagine din selecția noastră, ceva care le-a atras atenția. E un mod de a comunica în mod cât mai divers, pe o parte calitățile grafice ale acestor imagini, pe de altă parte potențialul lor de a inspira.
Lucrările realizate cu această ocazie vor compune expoziția de afiș pe care o vom inaugura la Timișoara, o vom continua (într-o formulă mai extinsă) la București, mutând-o apoi prin cât mai multe orașe pe care le vom anunța la momentul oportun.
Autorii lucrărilor sunt: Carmen Apetrei (grafician, lector Universitatea Națională de Arte, București), Anna Ciepiela (Atelierul de Grafică, București), Corina Duma (grafician freelancer, Universitatea Națională de Arte, București) Jakob Gleisberg & Hendrik Möller (studioul Kollaborat, Germania), Alexe Popescu (grafician freelancer, București), Bogdan Vornicu (arhitect, grafician freelancer, Bucuresti/Vizille, Franța)

Evenimentul începe Joi, 20 septembrie de la ora 18.00 cu o discuție liberă provocată de Ciprian Isac care va vorbi pasionaților de grafică si literă despre proiectul Graphicfront | Grafica fără computer și despre felul în care se integrează el în întreaga activitate a Atelierului de Grafică și în contextul general al graficii/designului contemporan.
Vineri, 21 Septembrie 2012 începând cu ora 16:00 vom ține un workshop în aer liber în pasajul tipografic. Aici se vor realiza afișe și cartoline utilizând tehnici tradiționale de tipar, toate într-o atmosferă de chill & thrill întreținută de DJ Mr. H.Pe lângă toate acestea, la standul cu vânzare TypopassageTM, pentru cei interesați vor fi disponibile postere, albume, reviste si afișul evenimentului în curs realizat manual prin linogravură.

Așadar, toată lumea este invitată la tipar… înalt!

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.