895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Lansăm cartea. Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.00, Café Verona, Cărturești

De Graphic Front| 21 Noiembrie, 2011 | Categorie: carte | Vizualizări: 3194

Vă invităm sâmbătă, 26 noiembrie, orele 19.00, la Café Verona (Librăria Cărturești, str. Arthur Verona, nr. 13-15), la lansarea celei de-a doua cărți din seria graphicfront: GRAFICă FăRă COMPUTER. LITERE. DESEN, RELIEF, VOLUM.
Lansarea va fi însoțită de o mică expoziție cu materiale reproduse în carte, și binenteles că ne vom încălzi cu ceai aromat și cu vin.

Seria de cărți graphicfront, pe care am pornit-o anul trecut, cu un volum dedicat graficii utilitare tipărite, continuă cu această a doua carte, LITERE. DESEN, RELIEF, VOLUM, care strânge în 192 de pagini peste 700 de reproduceri cu tipuri de scriere în diferite tehnici, pe diferite suporturi, desenate, embosate, în basorelief sau volumetrice.

Ce vă propunem este de fapt decupajul unor obiecte din contextele lor și semnalarea unui registru vizual din ce în ce mai puțin perceptibil. Avem două tipuri de imagine grafică: pe de o parte unul încă funcțional, din spațiile publice, dar sufocat de nevoile omului contemporan (cabluri, antene, instalații de aer condiționat etc), pe de altă parte unul mai greu accesibil, din spațiile industriale sau din arhivele unor muzee.
în aceeași idee cu primul volum, cartea aduce la vedere o diversitate de forme și denumiri, reprezentative pentru perioada deceniilor 40-80 din România, și pune accentul pe un tip de demers simplu - acela al gândirii și al execuției fără un computer la îndemână. Cel puțin în spațiul românesc, tehnologiile moderne au dus mai degrabă la bulversare și haos decât la o gândire constructivă, cu reale calități. Credem în continuare că dinamica zilelor noastre a redus în mare măsură creativitatea  și funcționalitatea acestor reprezentări grafice.

Volumul nu se adresează doar graficienilor ori oamenilor interesați de design, signalistică, arte vizuale în general, ci conține multă informație relevantă și pentru sociologi, istorici, cercetători ai vremurilor Cortinei de Fier. Iar pentru cei foarte tineri, oferă exemple concrete și ceva din atmosfera vieții de zi cu zi a părinților lor.
Fiind un material colorat și interesant și dincolo de spațiul românesc, textele ca și mesajele de pe diferitele materiale sunt integral traduse în limba engleză, la fel ca la primul volum.

în plus față de bogăția conținutului, vă promitem o lucrare frumoasă, plăcută la atingere și răsfoit, bine tipărită și bine legată, cu finisaje și materiale de calitate.

Detalii suplimentare despre carte și proiect pot fi citite la carti gf
Pachetul de presă, cu poze mai mari, poate fi descarcat de aici

Detalii tehnice

număr de pagini 192, integral policromie
format 16,5 x 23,5 cm
coperte cartonate

Preț 62.00 lei

Mai multe detalii despre carte la cărți gf
Comunicat de presă lansare

ateliere vechi atelierul de grafica embossed letters gala bun de tipar grafica fara computer graphics without computers hand drawn letters litere vechi litere volumetrice mostenirea comunista old workshops ruine industriale

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.