895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Cele mai frumoase cărți - Frankfurt 2012

De Graphic Front| 29 Octombrie, 2012 | Categorie: carte | Vizualizări: 3232

După aproape 10 ani, cele mai frumoase cărți din România, pot fi văzute din nou la marile târguri de carte.
Tehnic vorbind, fără a avea o competiție în țară, noi nu puteam fi prezenți la expoziția-concurs din Germania a celor mai frumoase cărți din toată lumea.
Ultima oară a fost posibil acest lucru în 2003-2004, când AER, Asociația Editorilor din România, acorda premii pentru cărți frumoase. Participam atunci ca studenți ai Universității de Arte.
Anul acesta suntem din nou în cărți cu cărți. Am avut Gala Bun de Tipar în primăvară, eveniment datorită căruia cărțile României nominalizate la secțiunile “concepție grafică” și “carte ilustrată”  vor ajunge la Leipzig în primăvara anului viitor [iar titlurile câștigătoare au fost deja expuse zilele acestea la Frankfurt printre Cele mai frumoase cărți din toată lumea].
Acum, la început de octombrie, la concursul de design de carte Cele mai frumoase cărți din România, trei dintre cărțile atelierului nostru au fost nominalizate: o lucrare de acum doi ani, Lemn. Biserici din Nordul Olteniei editat de Asociatia 37/ grafician Carla Duschka, și două foarte noi, făcute în mare parte manual, într-un tiraj de doar trei exemplare fiecare: Kitch is everywhere/ grafician Alexandra Cor și Sience in the Kitchen and the art of eating well/ grafician Anna Ciepiela. Regulamentul concursului a permis înscrierea cărților fără ISBN, a edițiilor limitate, ceea ce ne-a dat libertate de mișcare în toate privințele, și tehnic și creativ. Aceste două lucrări, din a căror facere puteți vedea câteva frânturi, au fost expuse zilele trecute tot la târgul de la Frankfurt, dar la standul României.
Noi credem că e un început bun…Lemn. Biserici din Nordul Olteniei
CONCEPT EDITORIAL, TEXT Luiza Zamora
FOTOGRAFIE șerban Bonciocat, Luiza Zamora
PUBLICAT DE Asociația 37
CONCEPT GRAFIC Carla Duschka, Ciprian Isac / Atelierul de grafică
TIPAR Arta Grafică, București
HâRTIE 130 g mat

Science in the Kitchen and the Art of Eating Well
SURSA TEXTULUI Pellegrino Artusi, Science in the Kitchen and the Art of Eating Well, edited by Luigi Ballerini and Massimo Ciavolella, translated by Murtha Baca and Stephen Sartarelli, University of Toronto Press, Toronto—Buffalo—London 2004.
PUBLICAT DE Atelierul de grafică
CONCEPT GRAFIC , ILUSTRAțII Anna Ciepiela
LEGăTURă Anna Ciepiela, Alexandra Cor
COORDONATOR Ciprian Isac, TEHNIC & PR  Tudor Mureșanu
TIPAR Print Design, București, România
HâRTIE Bamboo Havana  400 g/m2 (cover)/ Bamboo Sahara 250 g/m2 (endpaper)/ Bamboo Cream 120 g/m2 (book block)
MULțUMIRI Joanna Gaudyn, Colin Elliot, Carla Duschka, Tudor Mureșanu

Kitsch is Everywhere
SURSA TEXTULUI
Fernando Vallejo - The unbearable lightness of kitsch
PUBLICAT DE Atelierul de grafică
CONCEPT GRAFIC Alexandra Cor
FOTOGRAFII, LEGăTURă Alexandra Cor
COORDONATOR Ciprian Isac, TEHNIC & PR  Tudor Mureșanu
TIPAR Print Design, București, România HâRTIE Bamboo Natural White 120 g

Lista nominalizărilor la Cele mai frumoase cărți din RomâniaArticole similare: l GRAFICA DE CARTE îNTRE MESERIE șI ARTă l BEST GERMAN BOOK DESIGN l

 

gala bun de tipar atelierul de grafica

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.