858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Bookfest 2011 - încă o ediție liniștită

De Graphic Front| 30 Mai, 2011 | Categorie: carte | Vizualizări: 1435

 
S-a mai dus o ediție de Bookfest. Târgul asta chiar se așează într-un făgaș. Coerența se vede de la intrare. Ajung acolo, aproape că am temeri dacă am ajuns unde trebuie, nicio semnalizare și nici terasa din față nu e prea plină. încep să bănui cum a fost organizat. Intru în prima hală, nu e cald, e bine, mă bucur. Nici prea multă lume nu e, iar mă bucur. Pe urmă încep să văd ce-ar fi de văzut. Mă duc la Litera că observ pe cineva cunoscut, pfuai ce a explodat Litera; trec pe la ICR să văd ce au mai scos, da, standul e într-un fel; merg la Publica - cărțile arată bine. La Teora n-ai ce căuta, tarabă urâtă dintotdeauna. Humanitas ermetici ca de obicei, parca n-am chef să intru. Dar unde-i Ungaria?!, marea invitată; văd o hartă - aproape imposibil de citit. O găsesc; dau și peste tipografia Alföldi - chiar vorbea cineva românește acolo, ce bine!, ia să întreb eu de ce nu-mi răspunde nimeni la cererile de ofertă. Mai găsesc o editură din Miercurea Ciuc cu cărți frumos ilustrate. Și la Centrul de carte germană sunt niște cărți frumoase pentru copii pe care nu le știam. Mă întâlnesc cu Torsan și cu Manolache, cică e lansare la Vinea - Gheorghe Iova. Cărțile însă întârzie din tipografie. La Vellant însă au ajuns, mă bucur să văd coperțile noastre. Pe lângă biblioteca Adevărul trec fără să mă opresc. E sfidătoare, iar serializarea asta e uneori infricoșătoare. Foarte ascunsă editura Idea și cu puține titluri.
Din nou în prima hală - da, la Art e reducere, pfuai, ce reducere. Dar nu numai la Art. E clar, cartea trebuie să circule. Editorii și distribuitorii se încăpățânează să vândă. E bine. 
La unguri se pregătește tortul și șampania, se încheie încet mustăria. Oooo, e ziua AER-ului… 20 de ani...Dar unde sunt oamenii? Ä‚știa n-au chemat pe nimeni la chef? Cântă și Taxi la ora opt și oameni mai sunt vreo 10... pentru cine cântă?! De ce oare se numește BOOKFEST!? E cam liniște așa... și nici cărțile domnului Iova n-au mai ajuns la ediția asta de târg. Poate la Gaudeamus...

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.