899 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

În zbor barba nu crește - lansare joi, 20 septembrie, ora 18.30 / Cărturești

De Graphic Front| 19 Septembrie, 2012 | Categorie: carte | Vizualizări: 2638

Asociația învingem Autismul și Editura Frontiera anunță apariția cărţii în zbor barba nu crește. întâmplări adevărate despre sora mea cu autism, prima carte din România scrisă de fratele unei fetițe cu autism, despre viața alături de sora sa.
Cartea, publicată în format 15x17 cm și având 32 de pagini, este un mic jurnal care povestește cu umor și optimism întâmplări adevărate trăite de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Vârsta autorului conferă textului o prospețime aparte și transformă lectura într-o călătorie plăcută către o lume percepută îndeobște în tușe dramatice.


Cartea, în concepția grafică a Annei Ciepiela (Atelierul de Grafică),  este ilustrată cu desene pe tema „Eu și fratele meu”, realizate de copiii din câteva grădinițe bucureștene. întâlnirea  fericită dintre text și ilustrații va fi pe gustul copiilor, dar și al adulților, înlesnind o altă întâlnire, mai importantă: aceea cu copiii cu autism, ale căror probleme sunt mai puțin cunoscute în societatea românească.


Lansarea cărții va avea loc joi, 20 septembrie, ora 18.30, la librăria Cărturești Verona din București. Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre Horia, realizată de talentatul fotograf Andrei Pungovschi (www.andreipungovschi.com)


Același tip de evenimente vor avea loc în Vitantis Shopping Center din București (22 septembrie), librăria Cărturești și Iulius Mall din Cluj-Napoca (5 octombrie), precum și librăria Cărturești din Iași (12 octombrie). Campania de promovare a cărții va cuprinde, de asemenea, lecturi susținute de vedete ale știlor Kanal D, Horia Rizea și alți frați de copii cu autism în mai multe școli din București, Cluj-Napoca și Iași (cu sprijinul organizațiilor Autism Transilvania și ANCAAR Iași).


Cartea costă 12 lei și poate fi achiziționată din librăriile Cărturești, de la sediul Asociației învingem Autismul (șoseaua ștefan cel Mare nr. 1-3, Blocul Perla, parter, sector 1, București)  sau prin comenzi online pe site-ul Editurii Frontiera: https://editurafrontiera.ro


 

editura frontiera ilustratie copii

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.