859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Povești povestite - laborator de scriere creativă pentru copii

De Graphic Front| 03 Februarie, 2014 | Categorie: muzeu | Vizualizări: 1633

Meda Popea - Arts & Events pornește pe 15 februarie 2014 un laborator de scriere creativă pentru copii intitulat €œPovești povestite. Un atelier pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, cuprinzând opt module a câte 90 de minute ce va avea loc la Cărturești Verona, în fiecare sâmbătă, de la 15.00 la 16.30. Un atelier de experiențe narative, departe de calculator, tabletă, telefon și televizor, derulat într-un spațiu al cărților și poveștilor, savurând câte o ceașcă de ceai fierbinte. Despre laborator. I-ai citit povești și acum continuă singur, citind și imaginând la rândul lui lumi care ar merită povestite? Scrie cursiv, citește cu ușurință și ți se pare că imaginația lui se manifestă și în discurs și narațiune, nu doar în vizual?La laboratorul nostru de scriere creativă pentru copii vom învață să citim cu înțeles, dar și să scriem cu cap poveștile noastre. Laboratorul își propune să completeze cu narațiunea o lume excesiv vizuală și să le ofere copiilor posibilitatea să se exprime armonios, punând în rezonanță scrisul cu fotografia, desenele, animația și jocurile video. Copiii care scriu povești, țin un jurnal sau își povestesc vacanțele în scrisori sau compuneri vor ști să își articuleze mai bine ideile, sentimentele, vor deveni mai conștienți de ei înșiși și de cei din jur. Vor crește frumos.Tematica. Vom află mai întâi cum să citim un text, o poveste sau o carte, să descifrăm mesajele scriitorului și să le interpretăm. Ne vom jucă și vom face exerciții cu cuvintele, vom construi mici discursuri pornind de la cuvinte-cheie. Vom învață să punem pe hârtie cuvintele și să ne împărtășim trăirile, experiențele personale, lucrurile care ne plac și care ne dau de gândit. Vom scrie scrisori către părinți și bunici, către prietenii sau colegii de la școală, iar cei mai îndrăzneți vor începe să scrie un jurnal. Vom află despre tipuri de narațiune și narator, despre relația dintre autor-narator-personaj și cititor, dar și despre perspectivele narative, simplu, pe înțelesul tuturor.Vom scrie apoi povestiri individuale, alegând în cunoștință de cauza tipul de narațiune, și le vom discută între noi. La finalul laboratorului, vom adună poveștirile într-o carte virtuală și vom porni către cititorii noștri. Stăm de vorba cu viitorii noștri scriitori? Vom află pe parcursul laboratorului de scriere creativă susținut de Meda Popea, filolog, licență Facultatea de Litere- București, profesor și trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: "Lucrez de mulți ani cu copiii, știu câte lucruri uimitoare li se întâmplă, simț și trăiesc și îmi doresc să știe să le exprime și să ni le împărtășească, fiecare în felul sau, unic, special, alegând calea pe care vor să îi însoțim, că ghizi, tovarăși de călătorie sau cititori". 
Parteneri mediabigcitylife.ro, itsybitsy.ro, melc-codobelc.ro, urbankid.ro, Senso TV, GraphicFront, sfatulparintilor.ro.

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.