900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Deschidem Suedia Creativă #3 cu Magi*k și școlile Viitorului

De Difuzor GF| 03 Octombrie, 2016 | Categorie: instalație | Vizualizări: 1746

Timp de două luni aducem cultura suedeză în București, discutăm și experimentăm creativitatea scandinavă, o punem în context local și vorbim despre viitor. Un sezon nordic în efervescență bucureșteană, oferit de Ambasada Suediei și Asociația Zeppelin. 
începem cu: Expoziția Magi*k - o tehno-arheologie a orașului București, de la radio la internet Miercuri, 5 octombrie, ora 19:00 @ Sala Dalles - vernisaj 
O expoziție interactivă despre istoria apariției mass media în București. Pornim de la antenele radio art deco și ajungem la epoca contemporană, când orașul e pus în priză la rețeaua globală. Modulab și Zeppelin, sprijiniți de companiile suedeze, vă aduc povești pline de umor, artă și tehnologie despre fragmente de arhitectură și istorii personale, o explorare neobișnuită a orașului ascuns, privit printre antene bricolate, rețele de cartier, puricii din televizor și pixelii colorați ai lumii magice de azi. Mag*c” explorează particularitățile istoriei media din România din perspectiva tehnnologilor de conectare prin intermediul a cinci instalații interactive realizate de Modulab. Acestea investighează ritualurile de la începutul interacțiunii noastre cu tehnologiile media și felul în care conținutul radio și TV a revoluționat percepția asupra lumii în paralel cu ilustrarea fenomenelor fizice, în special a spectrului electromagnetic, a căror înțelegere și exploatare constituie baza de evoluție a acestor tehnologii.  Instalația The Dark Radio aduce în spațiul expoziției echivalentul radio a Dark Web-ului, frecvențele ascunse aparatelor noastre de radio și conținutul pe care acestea îl criptează.  

Estalgic TV este un portal către magia televiziunii de pe vremea când un simplu strigăt de la un balcon cu “Desene” sau “Dallas” avea puterea să golească într-o clipă parcuri și stăzi, laolaltă cu frustrarea de a trebui să ajustezi mereu antena să scapi de “purici”.  

Lambda (λ) îți dezvăluie frumusețea ascunsă a simetriilor trigonometrice ale undelor ce fac posibile telecomunicațiile indispensabile vieții contemporane.  

RF278 va capta toate undele din poșetele și buzunarele vizitatorilor, emise prin intermediul gadgeturilor acestora, și le va aduce în fața acestora, în timp real,  prin intermediul unei vizualizări spectaculoase.  

Cosmic Soup adaugă o dimensiune cosmică, la propriu, expoziției, prin vizualizarea în timp real a radiațiilor care vin de la stele, din cele mai îndepărtate colțuri ale galaxiei.   Mai multe detalii - aici /
Fb eventșcolile viitorului - Educația de la instituție la experiență Joi, 6 octombrie, ora 18:30 @ Sala Dalles - conferință  O conferință în care se întâlnesc la un loc design, tehnologie, educație STEAM și antreprenoriat. Un dialog între experiențe și inițiative românești și suedeze. Invitatul special - Johan Wendt - antreprenorul social al anului în Suedia, ne va vorbi despre Mattecentrum și Kodcentrum, rețele naționale de educație gratuită.  Vin și exemple românești, care aduc prototipuri și idei noi pe care le veți putea experimenta în direct: Bogdan Coman îl scoate pe simpaticul roboțel Woogie în lume și vă așteaptă să îl cunoașteți. Mya țărmure știe că viitorul este unul al tehnologiei, de aceea a înființat Small Academy, unde ține cursuri practice și distractive de robotică, programare și tehnologie. Floriana Boldojar a co-fondat Universitatea Alternativă și The Entrepreneurship Academy deoarece crede cu tărie că avem nevoie de un model educațional centrat pe student și mult ancorat în realitate. Alina Kasprovschi crede că un oraș puternic se construiește pe comunități unite și prin investiție în educație. De aceea gestionează Fondul științescu prin care sprijină educația STEM în școli. Ioana Calen de la Modulab este gazda serii, ea se va asigura că sesiunea de discuții va fi una productivă. Mai multe detalii - aici / Fb event     
Urmează:  Building Blocks - pavilion în cadrul festivalului Creative Est, vineri, 14 octombrie - duminică, 16 octombrie (Industria Bumbacului, Splaiul Unirii nr. 160)   
H20 arhitectură suedeză contemporană - vernisaj expo marți, 18 octombrie ora 19:00. Expoziția rămâne deschisă în perioada 18 octombrie - 15 noiembrie la Sala Dalles (MNAC, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 18)   
O seară de filme suedeze - duminică, 23 octombrie de la ora 18:30 (Halele Carol, Str. Doctor Constantin Istrati nr. 1)   
www.e-zeppelin.ro/suedia-creativa-3

zeppelin suedia

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.