728 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Laboratorul de Imaginar – The Future of Reading. Târgul Gaudeamus 2018

De Difuzor GF| 15 Noiembrie, 2018 | Categorie: instalație | Vizualizări: 526

Instalația Laboratorul de Imaginar, dezvoltată de scenograful Adrian Damian împreună cu studiourile Les Ateliers Nomad, AURAL EYE și CINETic, propune, în premieră la Târgul Internațional Gaudeamus, o nouă experiență în realitate augmentată, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea să interacționeze în moduri inedite cu o serie de opere scrise, semnate de autori celebri de science-fiction. Astfel, între 14 și 18 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo, publicul va putea experimenta noi moduri de a citi cu ajutorul mai multor tehnologii integrate în instalație, printre care ochelari Hololens cu hologramă și senzori LEAP Motion de urmarie a mișcării mâinilor.
 
Textele curatoriate și puse la dispoziția publicului expun viziuni despre societăți distopice ale viitorului și universuri science-fiction imaginate de autori precum Margaret Atwood în The Handmaid’s Tale, Dan Simmons în Hyperion, Richard Morgan în Carbon modificat, Sebastian A. Corn în Adrenergic!, Ernest Cline în Ready Player One, Pierce Brown în Furia Roșie și Neal Stephenson în Șapte Eve.


Foto Adi Bulboacă, Gabriel Aldea


laborator adrian damian romexpo targul de carte gaudeamus

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Fundația Cărturești, One World Romania, Galeria Posibilă, Zeppelin, Centrul Ceh, Muzeul Țăranului Român, Centrul Național al Dansului, Nod Makerspace, Asociația Ephemair, Poster Jam, The Institute) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro