785 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Cristian Teodorescu la Cercul literar, joi la Cărturești Verona

De Graphic Front| 05 Mai, 2015 | Categorie: conferințe | Vizualizări: 1209

Cercul literar, îl are ca invitat la această ediție pe Cristian Teodorescu. în cadrul evenimentului se va citi din opera autorului și vor avea loc un dialog cu publicul, inclusiv o secțiune de Q&A, și o sesiune de autografe. Evenimentul se va desfășura în librăria Cărturești Verona, joi, 7 Mai, începând cu ora 19:00.

Cristian Teodorescu a absolvit în 1980 Facultatea de Filologie a Universității din București. în perioada studenției și după absolvire a fost membru al Cenaclului de proză "Junimea", îndrumat de criticul și profesorul Ovid S. Crohmălniceanu, și a frecventat Cenaclul de Luni, coordonat de criticul și profesorul Nicolae Manolescu. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. în prezent este redactor la ziarul Cațavencii și deține o rubrică permanentă în săptămânalul România Literară, unde este redactor. Publicații A debutat în 1985 cu volumul de povestiri Maestrul de lumini, după ce fusese inclus în volumul colectiv Desant '83 (1983).După debut, publică volumele: Tainele inimei (roman, 1988); Faust repovestit copiilor mei (1991); Povestiri din lumea nouă (1996); îngerul de la benzinărie (Editura Paralela 45, 2003); Medgidia, orașul de apoi (Editura Cartea Românească, 2009).

literatura

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.