898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

O nouă carte ilustrată de Vali Petridean. Lansare, joi 9 aprilie, de la ora 18:30, în Cărturești Verona

De Graphic Front| 07 Aprilie, 2015 | Categorie: conferințe | Vizualizări: 2235

Editura Vellant lansează o nouă carte în colecția Pasărea Măiastră, un proiect editorial dedicat promovării basmelor și ilustrațiilor românești. "Dănilă Prepeleac", de Ion Creangă, este cel de-al șaselea titlu al colecției și a fost reinterpretat vizual de artistul Vali Petridean. Despre noul volum vor povesti alături de Vali Petridean, Gianina Corondan, Dan Tudoroiu și Simona Radu Răuță, coordonatorul colecției la Vellant. Până pe 16 aprilie, pereții ceainăriei Cărturești vor găzdui planșe ale ilustrațiilor incluse în carte.

Cunoscut publicului pentru ilustrațiile volumelor de poezie semnate de Iv cel naiv la Vellant, Vali Petridean are o istorie de 15 ani în publicitate și a fost publicat de două ori în catalogul Lürzer. A studiat sculptura în facultate, dar nu s-a oprit niciodată din desenat. Așa a ajuns să lucreze în advertising, de la art director la group-creative, iar mai apoi ca freelancer.

Erau odată într-un sat doi fraţi: cel mai mare era harnic, grijuliu şi chiabur, iar cel mai mic, Dănilă, era nechibzuit şi sărac. într-o zi, cel mare, sătul să-i împrumute carul fratelui mai mic, îl sfătuieşte pe Dănilă să meargă la iarmaroc să schimbe cei doi boi mândri pe care îi avea pe un car şi doi boi mai mici. Aşa încep peripeţiile lui Dănilă Prepeleac, târguiala cu trecătorii, încercările la care îl supun dracii, dialogurile spumoase, toate povestite cu umor de Ion Creangă şi ilustrate cu multă imaginaţie de Vali Petridean. Povestea lui Danilă Prepeleac se desfăşoară în 32 de pagini minunat ilustrate de Vali Petridean şi reprezintă un cadou perfect pentru micii şi marii cititori de poveşti ilustrate.

Colecției Pasărea Măiastră este un proiect editorial care îşi propune să îmbrace poveştile vechi româneşti în haine noi. Până în prezent, în colecție au apărut: “Povestea lui Harap-Alb” (cu ilustrații de Cristiana Radu), “Făt-Frumos din Lacrimă” (cu ilustrații de Nura El-Sayed), “Zâna Zorilor” (cu ilustrații de Mădălina Andronic), “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” (cu ilustrații de Maria Surducan), “Greuceanu” (cu ilustrații de Alexandru Ciubotariu) și “Dănilă Prepeleac” (cu ilustrații de Vali Petridean). Urmează să apară “Fata babei și fata moșneagului” (cu ilustrații de Ileana Surducan) și „Palatul de cleștar” (cu ilustrații de Loreta Isac).


carturesti romanian artists romanian book illustrations ilustratie

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.