898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Astăzi, joi 10 ianuarie, ultima proiecție de film ceh din cadrul ultimei săptămâni de expoziție. La MNAC, orele 17.00

De Difuzor GF| 10 Ianuarie, 2013 | Categorie: film documentar | Vizualizări: 2046

Pe lângă filmul excepțional, Obchod na Korze (Magazinul de pe strada mare), câștigător al Oscarului  pentru cel mai bun film străin, este și o șansă de a vizita expoziția de la etajul 4 al muzeului unde, până pe 15 ianuarie, se află expuse 101 afișe de film realizate de artiști cehoslovaci între anii 1961 - 1987 pentru Centrul de închirieri din Praga.în 1942, într-un mic orășel din Cehoslovacia, săracului dulgher Tono Brtko (Jozef Kroner) îi este dat un mic magazin de pe strada principală de către cumnatul său fascist. Lacoma sa nevastă este sedusă de promisiunea unui viitor bogat, dar Tono constată că magazinul, proprietatea senilei văduve  Rozalie Lautmann (Ida Kaminska), este în faliment și bătrâna este susținută financiar de către comunitatea evreiască, care îi promite lui Tono un salariul dacă o ajută. Tono devine prietenul văduvei Lautmann și decide să o ajute atunci când evreii sunt expulzați din oraș de către fasciști.
în 1965, anul lansării, filmul este nominalizat pentru Palme d’Or la Ferstivalul de film de la Cannes și îi este acordată mențiunea specială.
Magazinul de pe strada mare câștigă Premiul Academiei Americane pentru cel mai bun film străin în 1966. Anul următor, filmul este nominalizat de două ori, Golden Globe și Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal.

JOI 10 ianuarie / 17:00 / MNAC

The Shop on Main Steet / Ján Kadár, Elmar Klos / CZ / 1965 / 128 min

Intrare Liberă

www.czech-it.ro/

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.