764 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

WE DESIGN THE WORLD, PEOPLE COPY US Expoziție The Designers Republic TM @ TypopassageTM Sâmbătă 28.06.2014, Timișoara

De Graphic Front| 27 Iunie, 2014 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 1717

Anul The Designers RepublicTM la TypoopassageTM, se lansează sâmbătă, 28 iunie, cu un eveniment ce aduce în pasajul de la D’arc Mal lucrările celui mai copiat studio de design grafic din lume. Alături de cele 12 afișe de mari dimensiuni expuse în pasaj, publicul va putea lua contact cu universul creativ al studioului de design britanic și prin intermediul proiecțiilor și instalațiilor audio-video. The Designers Republic TM sunt cunoscuți publicului larg mai ales pentru designul seriei de jocuri Wipeout pentru PlayStation, colaborarea cu casa de discuri Warp Records și grafica albumelor unor artiști ca Aphex Twin, Pulp, Ministry of Sound, Supergrass, Jarvis Cocker, Towa Tei, Moloko și The Orb.
înființat de Ian Anderson în 1986, studioul s-a făcut remarcat prin estetica anti-establishment, dublată de o exploatare a consumerismului și a imaginii marilor branduri. A trecut printr-o restructurare majoră în 2009, când Anderson a anunțat închiderea oficială a businessului și continuarea misiunii într-un format restrâns. Adresându-se doar celor care vor cu adevărat să-i descopere, The Designers RepublicTM continuă să reprezinte o voce remarcabilă în designul grafic contemporan, voce celebrată de TypopassageTM prin expoziția TDRTM urmată, în toamna 2014, de un workshop cu Ian Anderson la Timișoara. 2014 se anunță un an excelent pentru Timișoara, un an în care ”republica designului” se instalează în expozițiile și evenimentele TypopassageTM.

TypopassageTM - micro-muzeu al designului de literă Timișoara, Podul Tinereții (terasa D’arc Mal)
www.typopassage.ro | www.facebook.com/typopassagetm
TypopassageTM este un spațiu expozițional neconvențional, cu misiunea de a articula dialoguri vizuale între designeri contemporani, nume consacrate sau figuri emergente ale scenei internaționale și autohtone, ale căror lucrări acoperă întregul spectru stilistic de azi.


Curator Ovidiu Hrin, Synopsis
Telefon +40 723 152 138
E-mail ovidiu@synopsismedia.com
Parteners D’arc, U-MAN, anonimTM

ian anderson ovidiu hrin

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.