900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Ce a făcut marchizul când a aflat – sau cum să ne raportăm la Breaking News. O nouă carte a editurii Frontiera

De Difuzor GF| 19 Decembrie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 946

Câteva sute de mii de kilometri străbătuți prin lume și câteva sute de ore petrecute în sala de lectură. Cincisprezece ani petrecuți printre oameni din toate orizonturile și încă doi așezați printre cărțile lor. Destinația: seria Poveștile lumii de Brad Florescu, din care tocmai a apărut primul volum: Ce a făcut marchizul când a aflat.

 

Cele 18 texte care alcătuiesc cartea pot fi considerate povești pentru copii, fiindcă sunt pline de culoare, de umor, de viețuială și de tâlc. Dar la fel de bine pot fi citite și de oameni mari, ghicind îndărătul culorilor câteva nestemate de înțelepciune perenă, perfect aplicabile vremurilor noastre.

 

De pildă, Ce a făcut marchizul când a aflat (povestea titulară), originară din Italia, ne învață cum să ne raportăm la Breaking News, la momentele în care o veste răspândită fulgerător face pe toată lumea să-și piardă mințile. Din Mortul închipuit, povestea tragicomică a unui tăietor de lemne etiopian, înțelegem cât de departe ne poate duce credința oarbă într-o informație. Când a venit Daivau (Burma) este despre puterea fricilor noastre imaginare, iar Ziua când bărbatul s-a îngrijit de casă trasează o frontieră clară între abordarea feminină și cea masculină a problemelor de zi cu zi. Cei trei frățiori (Italia) descrie o lume dirijată de incompetenți (vă sună familiar?), iar din Maria cea isteață (Filipine) învățăm cum poate fi dezamorsat inteligent arbitrariul tiraniei.

 

Autorul antologiei, Brad Florescu, este unul dintre cei mai reputați jurnaliști și fotografi de călătorii din România.

Ilustrațiile cărții sunt semnate de Matei Alexandrescu, student la Academia de Arte Frumoase din Viena.

Acest volum marchează debutul amândurora în lumea cărții tipărite.

Conceptul grafic al cărții a fost realizat de Carla Duschka – Atelierul de grafică, București

 

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Frontiera


Acest advertorial a fost achiziționat de Editura Frontiera. 
Pentru a beneficia de un pachet de promovare, vă rugăm accesați acest link


 


 

editura frontiera ilustratie ilustratie advertorial frontiera atelierul de grafica brad florescu matei alexandru Carla Duschka

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro