870 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, profului nostru Mircia Dumitrescu. Conferit de Administrația Prezidențială cu ocazia Zilei Culturii 2022.

De Ciprian N. Isac| 15 Ianuarie, 2022 | Categorie: graphic design ilustrație | Vizualizări: 621

Profesorul Mircia Dumitrescu este cel mai generos om pe care îl cunosc. Ne-a dat exact ce trebuia într-o perioadă în care, eu cel puțin, aveam foarte mare nevoie să primesc. Ne-a pus pe o traiectorie pe foarte mulți dintre noi, ne-a pus în mână niște principii, ne-a picurat în minte și în ochi un anumit tip de gust. Ne-a îndemnat să ne apropiem de scriitori, de oamenii de cuvânt. Ne-a mai spus să stăm grupați, să răzbim mai ușor (asta nu ne-a prea ieșit). Ne-a învățat simțul proporțiilor și în desen și în afara lui – ne-a vorbit de Schileru, de State, de Kazar, i-a pus pe soclul unde le era locul și ne-a spus să învățăm de la ei. Prin el i-am cunoscut pe oamenii Muzeului Literaturii la sfârșitul anilor 90. De la Traian T. Coșovei până la Mircea Tiberian. Multe aș putea povesti dar mă opresc să nu distrag de la acest moment prețios: La mulți ani domnule profesor, ne bucurăm pentru recunoașterea muncii dumneavoastră:

În semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră academică, reprezentând excelența artistică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile artei internaționale, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului profesor universitar doctor Dumitrescu Mircia, membru corespondent al Academiei Române.

Sursa: Site-ul Administrației Prezidențiale

Alte articole cu profesorul Mircia Dumitrescu aici

mircia dumitrescu ordinul national steaua romaniei

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.