858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Giovanna Zoboli și Simone Rea și cartea lor L'uomo dei Palloncini

De Graphic Front| 18 Iulie, 2017 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 1937

Simone Rea este un ilustrator din Albano Laziale - Italia, născut în 1975. A studiat la Academia de Arte Plastice din Roma, apoi a urmat cursurile organizate de Fundația Sarmede din Treviso. Preocupările lui au fost în zona ilustrației încă din această perioadă, reușind să-și dezvolte un stil grafic personal.
El creează atmosfere suprarealiste, creaturi fantastice, jumătate umane și jumătate de animale, reprezentate cu o delicatețe subtilă, aproape melancolică.
Pasiunea sa pentru istoria artei și pentru lumea ilustrației se reflectă în toate lucrările sale. Artiștii care îi plac cel mai mult sunt Hieronymus Bosch, Toulouse Lautrec, Marcel Duchamp, Carll Cneut, Beatrice Alemagna și Lorenzo Mattotti.
În 2006 a fost selectat la competiția Figures Futur din Franța, cu două ilustrații inspirate de Alice in țara Minunilor. în 2008 a fost selectat pentru expoziția ilustratorilor la Târgul de carte pentru copii din Bologna și din nou în 2011. în vara lui 2011 a avut expoziția personală intitulată "Oameni și alte animale" la La Casina di Raffaello la Villa Borghese din Roma.
(fishinkblog.com)

Giovanna Zoboli este scriitor și editor. în 2004, împreună cu Paolo Canton, a fondat Topipittori, unde este în prezent editor și artdirector. Cărțile sale, care numără mai mult de treizeci de titluri, au fost publicate în Italia și în străinătate. Căutările ei sunt în zona literaturii și culturii copiilor, contribuie cu texte și ilustrații pentru bloguri, cataloage, reviste. Deasemenea mai ține prelegeri și ateliere. Din 2010, este responsabilă de blogul Topipittori.
Colaborează cu site-urile literare specializate Doppiozero și Federico Novaro Libri. Locuiește și lucrează în Milano.

Mai mult despre Giovana pe site-ul www.topipittori.it 

ilustratie Giovanna Zoboli Simone Rea copii ilustratie

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.