858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

"Acum la noi se discută acest referendum inutil și din nou sunt șanse ca filmul să devină unul politic"

De Difuzor GF| 15 Noiembrie, 2017 | Categorie: film artistic | Vizualizări: 1159

Tărâmul binecuvântat / God's Own Country, unul dintre cele mai discutate și premiate filme ale anului 2017, va fi lansat în România pe 17 noiembrie. Filmul este regizat de Francis Lee, iar din distribuția lui face parte actorul român Alec Secăreanu. 
Lansat și premiat la Sundance Film Festival, God's Own Country a devenit în scurt timp unul dintre cele mai discutate filme în presa internațională anul acesta - lucru datorat atât tematicii LGBT, cât și numărului impresionant de festivaluri unde a fost selectat și premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival. 
Comparat în presa internațională cu Brokeback Mountain, Tărâmul binecuvântat / God's Own Country spune povestea de dragoste emoționantă, dar lipsită de sentimentalisme, dintre un tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O'Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu). Johnny îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare, la ferma părinților săi din Yorkshire. Până într-o zi, când la fermă își face apariţia un zilier român, venit pentru sezonul mieilor. între cei doi se dezvoltă o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.                  Alec Secăreanu, actorul român devenit celebru pentru rolul din Tărâmul binecuvântat / God's Own Country, a absolvin UNATC în 2007. în România a jucat într-o serie de scurtmetraje (Candy Crush, Mătăsari, My Name Is ..., etc), seriale tv și lungmetraje: Love Bus: Cinci povești de dragoste din București, Visul lui Adalbert. Castingul pentru Tărâmul binecuvântat / God's Own Country a durat 6 luni în România, iar regizorul Francis Lee a văzut peste 40 de actori români pentru acest rol alegându-l pe Alec Secăreanu. 

  „La momentul la care am filmat, martie 2016, încă nu se discuta de niciun referendum la noi în țară, iar BREXIT-ul nu se întâmplase încă. în timp ce Francis edita filmul s-a întâmplat BREXIT-ul și, dintr-o data, filmul a devenit și unul politic. Acum la noi se discută acest referendum inutil și din nou sunt șanse ca filmul să devină unul politic. Nu ne-am propus nicio secundă să facem un “statement”, nu ne-am gândit niciodată că el o să devină, ne-am concentrat numai pe procesul de a spune o poveste cât mai autentică într-un mod organic. Sper ca publicul din România să aprecieze filmul pentru ceeea ce este el de fapt, o poveste de dragoste și în același timp sper să aducă un sentiment de normalitate comunității LGBTQ din România.” - Alec Secăreanu 
Tărâmul binecuvântat / God's Own Country va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn. Este al doilea film european distribuit de Bad Unicorn, după succesul de peste 15,000 de spectatori înregistrat de filmul câștigător al Ursului de Aur la Berlinale, Despre trup și suflet / On Body and Soul.

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.