654 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

SâMBăTA SONORă - ANIVERSARE 5 ANI PE ORBITă! Minguet Quartett, 15 martie 2014

De Graphic Front| 14 Martie, 2014 | Categorie: arte scenice | Vizualizări: 1228

Minguet Quartett din Koln este unul dintre cele mai cunoscute cvartete de coarde ale tinerei generații. Inspirați de Pablo Minguet, filosof, gravor și editor din Spania secolului XVIII,  a cărui crez era popularizarea largă a culturii, Minguet Quartett și-a dedicat sonoritătile rafinate muzicii clasice și romantice, și în special compozitorilor secolului XXI.Creat in 2009 ca un program de inițiere în creația sonoră și muzica experimentală, SâMBăTA SONORă a reușit să acopere un spectru larg de genuri muzicale proprii secolelor XX și XXI, cum ar fi poezia sonoră, creația radiofonică, instalația sonoră, muzica improvizată, noise sau muzica contemporană, dezvoltand modalități de prezentare diverse, tip sesiune de ascultare curatoriată, concert, workshop sau conferință.SâMBăTA SONORă este un program realizat de Anamaria Pravicencu și Octav Avramescu de la Asociația Jumătatea plină. SâMBăTA SONORă a colaborat cu muzicieni și artiști din Germania, Franța, Belgia, Cehia, Norvegia, Suedia, Olanda, Anglia, Statele Unite, Israel și Romania.
Eveniment realizat în parteneriat cu Goethe Institut. 
Parteneri fără de care nu...: Centrul Național al Dansului Bucuresti, Keep on Printong, Corcova.
Imaginile sunt din alte ediții ale proiectului SâMBăTA SONORă

Imaginile sunt din alte ediții ale proiectului SâMBăTA SONORă

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.