841 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Primul concert MULTUMULT. Mâine sâmbătă 17 Octombrie @ BEAT bar umanist

De Călin Torsan| 16 Octombrie, 2015 | Categorie: arte scenice | Vizualizări: 1525

Grupul bucureștean MULTUMULT încearcă să atingă o expresie sonoră care să nu presupună categoria premeditării gestului artistic. în felul acesta, tradiția și educația muzicală sunt repuse în discuție sub semnul relativismului, iar instrumentele devin doar mijlocitoarele expresiei eliberate chiar și de mesaj.
Multumult se dorește un loc de întâlnire al muzicienilor improvizatori, fapt ilustrat de avatarurile acestui grup ce poate deveni duet, trio sau cvartet, când de expresie electrificată, când exclusiv acustică. în acest sens, formula grupului nu este una bătută în cuie, deși încercăm impunerea trioului: Călin Torsan (instrumente de suflat), Victor Podeanu (chitară electrică), Marius Achim (baterie).
Avem și un material de studio cu evoluție neașteptată, astfel că va fi produs de un mini-label grecesc destinat muzicilor experimentale: Thirsty Leaves.
(vezi https://thirstyleaves.weebly.com/).
 
Discul va fi editat până la sfârșitul acestui an și poartă titlul ZIGZAG. Conține 3 înregistrări (ZIG - DEDAL - ZAG) și însumează aproape 40 de minute de muzică. A fost înregistrat la începutul anului 2015 în studioul Traian 150, cu Costin Dumitrache la masa de mixaj. Formula instrumentală a fost: Călin Torsan (fluiere, saxofon alto, clarinet, voce), Victor Podeanu (chitară electrică), Andrei Kivu (midi cello), Juan Carlos Negretti (baterie). 

Facebook Event httpss://www.facebook.com/events/512407135588849/
Poze cu primele tricouri MLTMLT.

calin torsan multumult music muzica

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)
 

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.