770 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

O, NU! Alertă la Militari!

De Călin Torsan| 21 Aprilie, 2015 | Categorie: bucurești | Vizualizări: 1480

De-acum, pericolul invaziei jihadiste s-a extins amenințător și asupra României. Bucureștiul pare deja victimă sigură, de vreme ce Califatul este la numai o jumătate de kilometru de marginile lui. Nu ne mai scoate din rahatul ăsta nici măcar un prim-ministru de calibrul lui Iuliu Maniu. De Regina Maria, nici că poate fi vorba. Ceva trebuie făcut, cineva cu capul (încă) pe umeri trebuie să Oprescu fermitate această imixtiune în trebușoarele din ce în ce mai micului Paris. Cheia salvării s-ar putea ascunde unde nu bănuim. Poate chiar în buzunarele șalvarilor lui Abu Bakr al-Baghdadi, califul auto-proclamatului stat islamic din vestul Irakului și din nord-estul Siriei. îndemn conducătorii țării să-i facă monarhului musulman următoarea propunere: să accepte, ca pe un semn de prietenie, înlocuirea particulei onomastice Bakr (desemnând întâiul născut în familiile arabe) cu una similară, Bükreș (denumirea capitalei noastre în limba turcă). Diferența este neglijabilă, dar beneficiile ar putea fi nebănuite. în plus, angrenarea simbolică a părții turce în acest demers lingvistic ar calma în bună măsură niște tensiuni politice altfel de neîmpăcat. în felul acesta România ar putea împușca chiar un trofeu la Gala Premiilor ONU, în domeniul drepturilor omului. De ce nu?

Această rubrică este reacția noastră la mizeria din jur. Așa ne răcorim când nădușelile de toate felurile ne inflamează nervii optici. Dacă vă înăbușiți la fel, vă așteptăm fotografiile și câteva ofuri scrise pe scurt (la info@graphicfront.ro). Noi le vom posta și vom striga la cer, că altceva nu putem face. Mulțumim.

Iuliu Maniu Abu Bakr Gala Premiilor ONU

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)
 

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.