770 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Mezelăria națională

De Călin Torsan| 05 Noiembrie, 2015 | Categorie: bucurești | Vizualizări: 1276

Niște cârnați și-au dat demisiile, după ce câțiva ani de zile și-au umflat mațul de porc cu tocătura făcută din ficații noștri. La declarațiile oficiale se prezentau întotdeauna rozalii și unsuroși, așa cum arată cârnații de soi. Acum, i-am halit! Pentru asta, pe lângă sufletele din Colectiv, a mai fost nevoie de încă multe mii de voci din stradă. Semn că șoriciul din umplutură a fost gros. Ceva din vegetarianul care sunt mă sperie și nu-mi dă pace. Mirat că după  două decenii de regim am ajuns tot la cârnați și crenvurști, dar de soia, mă tem cumva că Forma a rămas după atâta timp aceeași. Niște mezel tocmai a fost halit. Ce ni se va pune de-acum în farfurie? Iarăși Stat... Democrație...
 

bucuresti

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)
 

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.