883 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Numai în pielea personajelor literare să nu ajungi.

De Călin Torsan| 19 Iunie, 2015 | Categorie: bucurești | Vizualizări: 1947

Don Quijote tot avea un sprijin, pe Sancho Panza măcar. încercând să-mi ajut fiica, eu n-am avut pe nimeni. Dulcineea mea se calificase la faza pe capitală a unui concurs școlar. Bucurie mare! Așteptam cu toții etapa de la jumătatea lui martie. Stupoare: cu o zi înainte aflăm că proba se ținuse în sâmbăta precedentă. Se schimbase modificarea, ca să zic așa, dar nimeni nu ne anunțase. Am trimis un e-mail administrației școlii, pentru lămuriri. Sfătuiam directoarea să-și folosească autoritatea și să propună examinarea ad-hoc a frumoasei din Toboso, recunoscându-și astfel greșeala și încercând s-o repare. Nici un răspuns. Atunci am încălecat pe Rosinanta, prezentându-mă la secretariat cu jalba în proțap. Am primit număr de înregistrare și scuzele de rigoare: tatăl secretarei făcuse infarct chiar în ziua când Inspectoratul comunicase devansarea. Femeia lipsise, fiind înlocuită cu o persoană fără competențe în manevrarea calculatorului. Mesajul electronic oficial nu fusese citit. Mi-am pus lighenașul pe cap și am plecat acasă. A doua zi am scris Inspectoratelor școlare de sector și de municipiu, exprimându-mi aceeași doleanță. Am sunat degeaba la două numere de telefon unde nu răspundea nici măcar robotul. Fără confirmări, am atacat cu hotărâre turma de oi a Ministerului Educației. Comedie: pe siteul organului nu se pot face plângeri și sesizări decât privitoare la realizarea softului și a paginii respective! (https://www.edu.ro/index.php/sitecontact) La jumătatea săptămânii voi încerca și calea audienței. Culmea ironiei, într-o clădire aflată la doi pași de liceul unde ar fi trebuit să-și joace șansele fata mea. și la un colț de stradă de statuia lui Cervantes. La o oră imposibilă, noroc că sunt bugetar. în drum spre El Dorado, palatul Dulcineei nu se zărește nicăieri, iar sâmbătă este deja fixată etapa națională a concursului. în jurul coliviei mele tăcere mâlc, ca într-un film mut cu cavaleri și mori de vânt măcinând timp liber și nervi.   
 

Inspectoratul școlar

Cervantes - Piața Spaniei

școala centrală de fete.


 

Don Quijote Sancho Panza Ministerului Educației

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)
 

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.