853 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Grosolane, butucănoase, disproporționate. Teatrul Național București [TNB]

De Carla Duschka| 11 Iulie, 2015 | Categorie: bucurești | Vizualizări: 2700

Fără îndoială, Teatrul Național București [TNB] arată mult mai bine așa, curățat și readus la forma lui inițială. Este acum o clădire cu personalitate. Cel puțin la exterior. Rămâne să descoperim interiorul.

DAR ce ne facem cu literele care semnalizează intrările în diferitele săli și spații?!
Cum e posibil ca în 2015 să fie aplicate asemenea forme grosolane, butucănoase, disproporționate și enorm de mari - pe post de denumiri ale sălilor? Niște cuvinte prost spațiate, fără vreun raport armonios cu ansamblul, într-o nefericită (obsesivă!) nuanță aurie. Iar despre diacritice nu poate fi vorba nici de această dată.
în contextul unor investiții enorme cu ocazia acestui șantier, al ambițiilor de a face un teatru greu de egalat ca număr de săli, nu s-a gândit nimeni că aceste cuvinte trebuie să arate și ele foarte bine și eventual elegant?

Domnilor, dați literele alea jos dacă vreți să avem un spațiu cultural cu adevărat european ori contemporan sau cum vrem să-l mai denumim!…

PS. Avem și o favorită: litera A!  Sau poate aveți altă opinie?Foto Carla Duschka


carla duschka eyesore in jur tnb teatru

Despre autor

Carla Duschka
Carla este licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și lector asociat în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.