728 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Opțiuni obligatorii: d sau D

De Călin Torsan| 16 Septembrie, 2016 | Categorie: bucurești | Vizualizări: 984

Abia ne dezmeticisem după anii de școală generală, atunci când rămăsesem uimiți și râsesem a pagubă, când eu, când fiica mea, de regimul cursurilor opționale: erau, de fapt, obligatorii. Bucuroși nevoie mare, am început urcușul spre normalitate. Spre treptele liceului. Deși examenul de evaluare părea un monstru cu care nu era nimerit să glumești! După susținerea lui am completat o fișă unde trebuia bifată, în mod special - CU MAJUSCULE NI S-A SPUS ASTA și cu multe semne de exclamare -, opțiunea de a face cursuri de religie sau nu. Am și semnat pentru asta, ca părinte apostat. Rezultatul concursului a fost unul foarte bun, așa că n-am mai lungit lucrurile și mi-am înscris fata (o ultimă procedură pentru a deveni cu adevărat liceană), plin de entuziasm, chiar din prima zi a intervalului hotărât de minister. Am zis să nu mă calc cu alții pe bătături. Atunci, alt tipizat și iarăși grija cumva complice pentru rubrica destinată cursului de religie. Ne-am menținut din nou libertatea de cuget. Am pus încă o dată pecete de cerneală peste refuz. în sfârșit, ieri am participat la scurta festivitate de deschidere a noului an școlar. S-a vorbit puțin, dar de pe foi. Elevii au intrat repede în clasele școlii cu veche tradiție. Seara ne-am revăzut acasă, părinți și copil. Orarul? Da, ni l-au dat. Marți voi avea și Religie, a doua oră. Cică trebuie să stăm la lecție, că n-avem unde pleca în plin program, deși mai mulți colegi s-au plâns, tocmai fiindcă refuzaseră, ca și noi, opțiunea pentru cursul ăsta. Eu cred că aici și-a băgat Dracul coada, ce doamne, iartă-mă!    

Despre autor

Călin Torsan
CĂLIN TORSAN Acru și rece ca o salată de boeuf. Grețos ca maioneza. Bun de sărbători și rău în timpul anului. În loc de ochi, măsline. În loc de buze, feliuțe de gogoșar.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.