728 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Târguind cu cardul într-o lume cel puțin amabilă

De Călin Torsan| 17 Noiembrie, 2016 | Categorie: bucurești | Vizualizări: 867

Am prins boală pe diminutive, încă de când era mai mică fiică-mea. Micuță... Atunci îi cumpăram tot felul de reviste pentru prichindei. și le găseam strânse acolo ciorchini, în fraze configurând cică o lume mai bună. Ce lume bună, să fim serioși?! Afacerile având țintă copiii sunt dintre cele mai profitabile. împreună cu pompițele funebre. Iar editorii acelor cărți de colorat știau foarte bine asta. însă dulcegării la fel de nefirești, încercând să sugereze bunătatea și disponibilitatea, am mai întâlnit aiurea și prin alte locuri. Nu mai departe de azi-dimineață. Am cumpărat ceva hapuri de la farmacia din colțișorul străzii. Spițereasa, o bunăciune de femeie, toată numai zâmbete și ruj. Gherdan la gât. Rimel întunecat. Dau să plătesc cu cardul, atrăgându-i atenția că este contactless. Din păcate, n-avem noi aici așa ceva - îmi spune -, întinzându-mi apoi receptorul: Pinuțu’, vă rog.  

Despre autor

Călin Torsan
CĂLIN TORSAN Acru și rece ca o salată de boeuf. Grețos ca maioneza. Bun de sărbători și rău în timpul anului. În loc de ochi, măsline. În loc de buze, feliuțe de gogoșar.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.