898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Nepalul e praf. și are nevoie de ajutor. Jurnal Anca + Mihai. Kathmandu.

De Graphic Front| 03 Mai, 2015 | Categorie: Asia | Vizualizări: 1665

Anca Dănilă şi Mihai Lupu au ajuns sâmbătă în Nepal. Iată ce ne scriu după prima zi:

Am ajuns în Kathmandu. în aeroport am găsit mii de colete trimise de peste tot, să ajungă în mâna celor afectaţi de cutremur. Ni s-a spus că stau acolo de zile bune, şi asta pentru că autorităţile împuternicite nu prea au ce să facă cu ele, sunt proceduri care durează şi e foarte posibil că nimeni să nu între în posesia lor. Oamenii cu care am intrat în vorba ne-au mai spus că poliţia locală vinde corturile primite gratuit de la ONG-uri şi alte organizaţii internaţionale (nu este informaţie verificată, deci trebuie să o punem sub semnul întrebării). Chiar acum suntem în drum spre Dandagaon cu echipa de la Cold Feet Foundation, unde urmează să ducem 100 de corturi cumpărate din donaţiile primite de la voi. Pentru că avem de mers 3 ore pe jos, localnicii ne aşteaptă la jumătatea drumului, să ajute la cărat. Stăm două zile, după care ne întoarcem pentru o nouă tură de cumpărături, asta în funcţie şi de banii care se adună.

Donaţi! Cât de puţin. Sunt oameni care nu mai au nimic acolo.

Fotografii Anca Dănilă, Mihai Lupu

nepal

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.