895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Lucși de lux - Grecia - Halkidiki, Sarti.

De Ciprian N. Isac| 05 Ianuarie, 2016 | Categorie: Europa | Vizualizări: 2223

începem anul într-o lumină altfel. Una din alt anotimp, de pe alte coordonate, acum când de zile bune e ger în toata țara. De bună seamă că soarele pe ger își are dinții lui dar nu despre asta voiam să vorbesc acum, ci despre un soare cald. Acel soare despre care se spunea că îi va scoate pe greci din criză. Acel soare pe care trebuie să ni-l administrăm măcar din când în când, să-l respirăm, să-l atingem, să ne lăsăm doborâți de el pe un cearceaf. Mai ales acei dintre noi care ne holbăm toată ziua în monitoare reci.
E într-adevăr deosebit, nu există niciun dubiu. La fel cum violent dispare totul când stingi lumina, la fel de puternic se personalizează lucrurile în soarele Greciei. Totul se alcătuiește, totul devine un discurs, poți să numeri piatra, porii pereților, venele caselor, urmele tălpilor pe nisip. Apar culori de o saturație pe care nu o știai. Conductele și strada spartă sunt altfel, rugina are altă culoare, varul e dintr-o dată foarte prețios.
Iar pozele se fac singure, tu nu ai niciun merit, trebuie doar să ieși din casă și să apeși pe buton. La întâmplare.

La mulți ani!


foto Ciprian Isac

ciprian isac

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.