858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Replica serioasă a cutremurului in Kathmandu. S-au mișcat toate prin camera, se simte urât...

De Graphic Front| 07 Mai, 2015 | Categorie: Asia | Vizualizări: 1357

Ultimele știri din Nepal. De la Anca și Mihai

Astăzi la 4 o să mergem să cumpărăm medicamentele pentru cei peste 600-700 de oameni care ne aşteptăm să vină la consultaţii din cele cinci sate din Dhading în care intervenim. Localnicii o să fie anunţaţi că dispensarul temporar va fi găzduit de biblioteca din Dandagaon. Pe seară o să ne întâlnim cu o echipa din România care intervine în localităţile din jurul Kathmandu. Suntem bine, concentraţi şi optimişti. în poză sunt oameni frumoşi din familia lui Gopi şi a lui Ranju din Dandagaon (Mihai Lupu)


Astăzi ne-am întâlnit cu o echipa de doctori care urmează să ajungă zilele următoare în cele 5 sate din districtul Dhading. Echipa de voluntari rămasă în zona urmează să anunţe ziua în care echipa medicală va face un control generalist pentru toţi cei peste 1000 de localnici. Am angajat 2 doctori & 2 asistente care vor oferi consultaţii în spaţiul bibliotecii din Dandagaon. Echipa cu care ne-a văzut astăzi a făcut lista medicamentelor de baza pe care să le ducem în comunităţile menţionate. Acum, replică serioasă a cutremurului. (Mihai Lupu)

E 4:04 a.m. în Kathmandu. S-au mişcat toate prin camera, se simte urat, asta pentru că toate clădirile sunt subţiri, par fragile. Ieri am fost în oraş şi împrejurimi să facem fotografii cu situaţia la o săptămâna după cutremurul iniţial, ne-am concentrat pe zonele de patrimoniu UNESCO. Toate zonele sunt militarizate, am avut acces doar prin acreditarea OIM (Organizaţia Internaţională pentru Migraţie). (Mihai Lupu)

Donaţi! Cât de puţin. Sunt oameni care nu mai au nimic acolo.Foto Anca Dănilă, Mihai Lupu

nepal

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.