764 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Afișe de propagandă din diverse țări, pentru suportul Vietnamului în timpul războiului.

De Ciprian N. Isac| 24 Iunie, 2018 | Categorie: afiș Asia | Vizualizări: 1191

Războiul din Vietnam a avut loc între 1 noiembrie 1961 și 30 aprilie 1975, căderea Saigonului. Războiul a fost purtat între Republica Democrată Vietnam (Vietnamul de Nord), sprijinită de China și Uniunea Sovietică, și Republica Vietnam (Vietnamul de Sud), sprijinită de Statele Unite. Conflictul s-a încheiat cu înfrângerea Vietnamului de Sud și unificarea țării sub conducere comunistă. Trupele americane s-au retras din Vietnam, războiul fiind considerat unul dintre marile eșecuri ale politicii externe americane. (wikipedia)
 Ce vedeți în acest post sunt puținele afișe de suport din partea altor țări, prezente în Muzeului Războiului din Saigon
Calitatea reproducerilor se datorează stării avansate de degradare în care se aflau afișele și a modului primitiv de expunere.

vietnam saigon ho chi ming poster

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.