853 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Îndrăznește să vezi, se strânge funia la par!

De Ciprian N. Isac| 31 Mai, 2018 | Categorie: afiș | Vizualizări: 2156

Asta ni se întâmplă nouă acum, ne apropiem de par. Știu vorba asta de mic, vine de la situația când animalul e gâtuit de propria-i funie adunată în jurul parului de care-i priponit. Prin anii 80 îl auzeam pe tatăl meu rostind-o destul de des. Am înțeles mai târziu de ce.

Aflu abia acum însă că expresia vine mai exact din terminologia treieratului cu caii: legaţi câte doi, aceştia erau mânaţi în cercuri concentrice, tot mai strânse, în jurul unui par, pe aria pe care fuseseră înşiraţi snopii de grâu, dezlegaţi. Treptat, funia se înfăşura pe par, până ce caii erau, astfel, imobilizaţi. Atunci, se schimba direcţia mişcării, caii fiind mânaţi „la lature“. (
aici sursa)


Nu știu dacă nouă ni se va schimba direcția mișcării, mi-e teamă că nu. Nu avem niciun semn. Dimpotrivă, spiră cu spiră social democrații obțin libertate de mișcare cu prețul gâtuirii noastre.
Abia spuneam în
acest articol că nu cunoaștem prea multe forme de protest, că suntem prea prinși, prea ocupați, prea sufocați. Iată că azi, pe fondul nepriceperii noastre, democrația mai face un pas. Președintele e scos ușor în afara ecuației. Lucru care a scos din nou mii de oameni în stradă.

Aveți în acest post afișele expoziției noastre. Libere la răspândit, vehiculat, folosit. Desigur, cu menționarea sursei și autorului lucrării. Strada nu e unica formă de revoltă.

Vă reamintim că intenția noastră e să reanimăm această formă de protest care a fost afișul politic. Prin urmare primim în continuare lucrări pe adresa atelier@atelieruldegrafica.ro, pentru viitoarele expuneri.

În ordine, de sus în jos:
1. Carla Duschka - Îndrăznește să vezi - după o lucrare de Pieter Bruegel cel Bătrân - Parabola Orbilor
2. Alexe Popescu - Vot fără Tov
3. Andrea Dobrin Dinu - Irespirabil
4. Maria Bălan - Feed your master
5. Iulia Ignat - Emigrare
6. Denis Angheluță - Rezist
7. Ovidiu Hrin - E important
8. Iulia Ignat - România
9. Ciprian N. Isac - Răcnet
10. Alexe Popescu - De la 18 ani
11. Carla Duschka - irespirabil
12. Ciprian N. Isac - Logo.psd. Zoom in.
13. Alexe Popescu - Apatia
14. Suzan Dan - Ma Prison
15. Alexe Popescu - 18+
16. Radu Oltean - Ultima soluție?
17. Carmen Apetrei - Nu blocați democrația
18. Ramon Sadîc, Mihai Burcea - Nu

Mulțumim
 

afis politic racnet afis romanian design week poster

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.