900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Ionuț Anghel și Ami Toma - Atelier de xilogravură la Street Delivery 2016

De Graphic Front| 12 Octombrie, 2016 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 3122

Gravura în lemn este cea mai timpurie formă de tipărire a imaginilor. Primele stampe au fost xilogravuri. în Europa, primele xilogravuri au fost semnalate documentar în secolul al XII-lea, dar în China imprimarea cu plăci gravate în lemn era practicată încă din Antichitate.(httpss://ro.wikipedia.org/wiki/Xilogravură) 
La Street Delivery, studenții Universității de Artă (clasa profesor Carmen Apetrei) ne-au arătat cum se face o xilogravură, realizată integral, de la plăcile de lemn la imprimare. Tema lor a fost să tipărească manifestul Street Delivery.

==================================================

Ionuț Anghel (student grafică Universitatea de Arte, București) Ami Toma (student grafică Universitatea de Arte, București)

Coordonator atelier/ Ciprian Isac (Atelierul de grafică)
==================================================

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Arcub


ciprian isac street delivery

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.