883 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Șerban Alexandrescu și Vlad Tăușance @ Roar Poster Show 5. FNTB 2019

De Graphic Front| 13 Noiembrie, 2020 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 776

Cea de-a cincea ediție a expoziției de afiș socio-politic, Roar 5.0 (18-27 octombrie 2019), i-a avut invitați la #TaklaGF pe Șerban Alexandrescu și Vlad Tăușance.
Discuția pe tema Poate deveni designul act politic? a fost găzduită de Festivalului Național de Teatru, Arcub Gabroveni și a fost înițiată Ciprian N. Isac – stre-curator Roar Poster Show 5.0

Cei doi au plecat de la premisa graphic design-ului ca instrument politic. Au ajuns să discute despre începuturile și evoluția imaginii politice (afișe care au sprijinit cauze revoluționare, uniformele militare naziste, postere electorale, stickere, wild posting în București etc.), despre pros & cons ale mutării afișului în online și despre diferența dintre gestul politic și cel protestatar. Două chestiuni lansate de Vlad și de Șerban s-au legat de distincția dintre design-ul cu misiune și cel bazat pe expresia artistică personală, precum și de relevanța politică pe care o mai are mesajul vizual în plină epocă a supraconsumului de social media.

În aproximativ 60 de minute de dezbatere, presărate cu mici istorii aduse direct “de la locul de muncă”, invitații noștri au încercat să descâlcească ițele unui never ending debate despre puterea imaginii (și, deci, a poster-ului) în jocul socio-politic.Șerban Alexandrescu a început să lucreze în publicitate după ce a studiat scenaristica. A fondat Headvertising în 1998, primul creative shop românesc, predă în cadrul ADCRO și susține cursuri și seminare de comunicare comercială, naratologie și scenaristică.

Vlad Tăușance este consultat de strategie în comunicare și ne-a vorbit, printre altele, despre cum a fost să lucreze pentru campania prezidențială a campaniei electorale din 2014 și despre ce înseamnă, până la urmă, să ne raportăm la cineva bazându-ne în mare parte pe imaginea sa publică.

Introducere de Petra Torsan


Director Festival Național de Teatru Marina Constantinescu
Event by Graphic Front – Atelierul de grafică - București
Transmisiune live CinePub
Intervenții video Cristina Baciu


Stre-curator Roar Poster Show Ciprian N. Isac

serban alexandrescu vlad tausance Roar fntb marina constantinescu petra torsan takla GF10ani

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.