895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

"Vă fac să zâmbiți dincolo de orice mască". Amina Burloiu, invitată la Guild Report 2021

De Graphic Front| 07 Aprilie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 1547

Dacă în urmă cu câțiva ani aș fi făcut o predicție despre cum îmi imaginez că va fi anul 2020, ei bine cu siguranță nu mi-aș fi imaginat o pandemie globală, colaps economic și carantină extinsă, la nivel macro cu siguranță nu a fost cel mai bun an, dar tind să cred că în plan individual toții am avut de câștigat, ce anume? Eu cred că timp, cu noi.

Faptul că am fost privați în mod constant de liberă circulație și de aer curat m-a făcut adesea să chestionez la ce anume îmi raportez existența, cum vreau să trăiesc și unde vreau să fiu, după o luna de carantinare petrecută în 35 de mp, cu patru ieșiri consistente la supermarket mi-am reevaluat posibilitățile și dorințele. Privind această pandemie că pe un lucru instabil și nedefinit, am hotărât să mă mut într-un loc în care să mă pot bucura de aer curat fără declarație.

Din punct de vedere profesional în 2020 am trăit șase luni de criză, timp în care clienții mei au avut nevoie de timp de adaptare a business-urilor lor, timp în fiecare și-a pus întrebări rezonabile despre afacerile lor, despre misiunea și importanța lucrurilor pe care le fac, asta în contextul în care lumea avea nevoie de un număr limitat de servicii cu funcții total esențiale. Astfel am început să aplic aceeași perspectivă și asupra artei mele.

Proiectele au apărut mai cu seama, fără "acel" planner predictibil și riguros cu care eram cu toții obișnuiți. În cele șase luni cu adevărat active profesional, am pictat trei muraluri în spațiul public din Reșița, pot spune că am petrecut  mai mult timp pe stradă decât aș fi făcut-o dacă nu era pandemie. A fost un timp în care mi-am depășit total limitele fizice și ideologice și pentru care sunt foarte recunoscătoare. În tot acest timp, proiectele de grafică și ilustrație din paralel au făcut slalom de dimineață până seară târziu printre acești minunați pereți pictați. A fost un an în care am cules roadele satisfacției proiectelor în sfârșit lansate, dar și a acelora care au mai crescut puțin. Prin prisma creațiilor pe care le-am împlinit în acest an științifico-fantastic, am învățat să adaptez ceea ce lucrez, la nevoile reale de bază ale societății, să-mi dezvolt noi skills și să vă fac să zâmbiți dincolo de orice mască.


 

amina burloiu guild report mural street art

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.