859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Thread of Tradition. A contemporary response to Romanian Crafts. Madrid + Viena. 2017

De Ciprian N. Isac| 07 Martie, 2018 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 1588

Expoziția Threads of Tradition (iunie și septembrie 2017) a adus în prim plan valoarea pe care întoarcerea la tradiții o poate aduce atât din punct de vedere cultural, antropologic, cât și economic și este o dovadă a importanței dialogului dintre nou și vechi, prezentând, în paralel, cum creativitatea poate contribui la conservarea și promovarea tehnicilor tradiționale. 

 

Expoziția, în viziunea curatorială a Romanian Design Week, a reunit o selecție de proiecte realizate de unii dintre  mai activi tineri designeri români ai momentului și se construiește pe două axe creative: prima se cocentrează pe materiale și tehnici de producție arhaice, inspirate din meșteșugurile tradiționale (arderea lutului, tâmplărie manuală, urzeală, tors și țesut), iar cea de-a doua își propune să revalorizeze și să reinterpreteze motive și simboluri românești, prin metode contemporane de producție, prin procese moderne. 

Varietatea modelelor tradiționale, complexitatea motivelor decorative și culorile îndrăznețe au devenit surse de inspirație pentru designerii prezenți în expoziție, însă punctul de plecare pentru această abordare este conversația constantă individuală între rădăcinile regionale și practicile universale în creație, îmbunătățind dialogul necesar între tradiție și tehnologie.
 


Designul expoziției - Eliza Yokina
Graphic Design event - Ciprian N. Isac – Atelierul de Grafică, Cătălina Zlotea
Project manager - Ioana PârvuDesignerii prezenți în expoziția - capsulă Threads of Tradition

 

Alex Pintea // Ana Bănică - Cai verzi pe pereți  // Combic // Erika Popliceanu - coolwoolstudio // Corvin Cristian // Cosânzeana // Dare to Rug // DeltaCraft // Dragoș Motica // Eliza Yokina // grapho_mat // Atelierul de grafică // Ioana Ciolacu // KraftMade // Lana Dumitru // Mădălina Andronic // Materia // Meșteshukar ButiQ // Mihai Stamati & Maria Bubuioc // Olah Gyarfas - Patzaikin // Pro Patrimonio // Ruxandra Sacaliș // Șezi // Ubikubi // Wagner ArteFoto Ciprian N. Isac, Eliza Yokina, 

graphic design ciprian n. isac atelierul de grafica the institute

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.