898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Expoziția „PERSPECTIVE” a artistului Mircia Dumitrescu se prelungește până pe 27 februarie

De Difuzor GF| 12 Februarie, 2022 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 993

La parterul Galeriei Naționale de la Muzeul Național de Artă al României, poate fi vizitată expoziția „PERSPECTIVE” de Mircia Dumitrescu ce prezintă lucrări de desen, gravură, pictură, sculptură și tapiserie. Este expoziția personală ce încheie seria lansată în anul 2021, începând cu cea organizată la Muzeul Național Controceni intitulată Spațiu românesc cu oameni și sfinți (10 iunie - 4 iulie), la Biblioteca Academiei Române, Sala Theodor Pallady, intitulată Călătoria (29 iunie - 1 August), la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, intitulată Dialogul tehnicilor (9 iulie - 1 August).

Expoziția „PERSPECTIVE” a profesorului universitar dr. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Acadmiei Române, invită publicul la o experienţă vizuală inedită, spectaculoasă, monumentală prin viziune și construcție, cu o expresivitate artistică impresionantă. 

Acad. Nicolae Breban spunea la vernisajul expoziției artistului de la Biblioteca Academiei Române, în anul 2016: „Mircia Dumitrescu ne oferă spectacolul unui om care intră în senectute cu o forţă, cu o amploare a unui geniu neaşteptat pentru el şi pentru noi toţi. Acest artist are o anumită spaimă de deschidere, de etalare, care e o spaimă de el însuşi, de fapt. Or, în cele din urmă, Mircia Dumitrescu s-a învins pe sine însuși şi ne prezintă spectacolul splendid al unei mari personalităţi, de care noi, scriitorii, suntem mândri. ”


Parterul Galeriei Naționale

Muzeul Național de Artă al României

Program: miercuri - duminică, 10 - 18

Ultima intrare se face la 17:30.

Preț bilet: 12 lei / 6 lei / 3 lei
 


Sursa: Muzeul Național de Artă


Dacă ți-a plăcut această recomandare, donează 1Eu redacției Graphic Front, 
ajută-ne să păstrăm blogul curat de publicitate.

 

 

mircia dumitrescu grafica

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro