802 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Bucharest today - Expoziție de fotografie semnată Tomoaki Minoda. încă o săptămână, la Galeria IX, bulevardul Aviatorilor nr. 9

De Graphic Front| 05 Octombrie, 2014 | Categorie: fotografie | Vizualizări: 1807

Tomo era de mai mulți ani în București când l-am cunoscut noi, în 2010. Auzisem că există un nipon care fotografiază actori dar nu știam cine e. Ne-am bucurat să lucrăm cu el un album de fotografie al unei piese de teatru, Royal Fashion, la Teatrul de Operetă. Experiența a fost nouă în toate felurile, noi fiind obișnuiți cu fotografia de arhitectură. Noutatea majoră a fost aceea că am asistat nu doar la facerea fotografiei ci și la alcătuirea gestului teatral în sine. Repetiția bine făcută părea să fie mama învățăturii pentru noi toți.
De-atunci până acum s-au schimbat lucruri. Tomo a ieșit din culisele teatrelor pe străzi. Ce ne înfățișează el acum e o frumusețe de care noi am aflat de puțin timp. Un tip de observație a unui ochi trăit în altă parte, neblazat, neenervat de comunism și de înfăptuirile lui. De ceva vreme reușim și noi să vedem ce a fost lăngă noi tot timpul. Ușor ușor ne vindecăm.
Expoziția e o frântură din volumul de fotografii făcute de Tomo, pentru o înțelegere mai bună el ar trebui urmărit zilnic pe FB.
Oricum trebuie ajuns la Galeria IX, aproape de statuia Aviatorilor. Rar se poate vedea o fotografie alb-negru atât de bine expusă și printată. Apropo, de cei de la Square Media tot Tomo ne-a spus prima oară. E bine să cunoști oameni :)


(de luni până vineri intre orele 16 și 20; sâmbătă-duminică între 13 si 18)
Tomo poate fi urmărit și pe FB

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.