900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

K. I. & Coast to Coast – Expoziție de fotografie – Részegh Botond. 21 octombrie, ora 18.30

De Difuzor GF| 12 Octombrie, 2021 | Categorie: graphic design fotografie | Vizualizări: 1243

Designerul Bogdan Meşteru vă invită la inaugurarea spaţiului The Modernist (Bucuresti, Bld. Lacul Tei nr. 29), care găzduieşte în perioada 21 octombrie – 26 decembrie, expoziţia de fotografie Coast to Coast semnată de artistul plastic Részegh Botond și a colectiei K.I. semnată de Bogdan Meşteru.

Deschiderea are loc în data de 21 octombrie, orele 18.30

 

Colecţia K.I.

K. I. înseamnă drumuri și intersecţii de drumuri interioare şi exterioare pentru tihna călătorului.

Bogdan Meşteru

 

K. I. este un proiect vizionar, oferind un insigh aparte şi, totodată, un mesaj inspiraţional. Proiectul aduce împreună – aproape de natura alăturării definite de symbolon-ul grecesc – două idei, pe care în mod obişnuit nu le-am alătura: șezutul (care ne trimite la dimensiunea statică, la spaţiul odihnei şi siguranţei, acasă) şi călătoria (concepută pentru mişcarea individului în căutările sale nesfârşite, cu trimitere la depăşirea zonei de confort şi a lumii cunoscute, familiare). Iar aceasta este doar una dintre cheile în care colecția poate fi interpretată. 

Proiectul nu implică elemente de tehnologie, ci de techne, în sensul de „artă” şi „meşteşug”. Aici, nu ideea efemerului, a prezentului trecător contează, ci aceea a mesajului care străbateîntr-un fel întreaga istorie a omenirii: de la călătoriile pe jos (în jurul spaţiului cunoscut sau dincolo de graniţele desenate pe hartă) până la cele călare, cele din urmă permiţând străbaterea unor distanţe mai mari, precum şi o percepţie mai profundă şi o vedere mai complexă, îmbogăţindu-i călătorului cunoaşterea despre sine şi despre lume. Provocarea pe care o lansează proiectul este de a medita pe măsură ce străbatem drumul, de a reflecta constant. Ceea ce defineşte, de asemenea, proiectul este un design atemporal, cu alte cuvinte, rezistenţa în faţa timpului şi schimbărilor de viziune şi de paradigmă.

 

Coast to Coast

Coast to Coast este rezultatul călătoriei de explorare a teritoriului şi spiritului american, urmărind iniţial pașii lui Jack Kerouac, dar dupa o reincarcare a traseului,  concretizându-se într-o abordare artistică proprie prin cele 66 de fotografii surprinse, exclusiv cu telefonul mobil, de la oceanul Atlantic (Coney Island) până la oceanul Pacific (Santa Monica Pier). 


COAST TO COAST - Album, Ediție de autor.
Format 
235 / 155mm

Text Benedek Totth
Traducerea Owen Good

Tipografia Kner Gyoma

Graphic Design Rasterline
Tiraj 500 + 300 + 100

100 copii semnate olograf de catre autori

Hârtie Perigord 150gr
Cover Arktika GC1, 350gr
Nr de pagini 122

 

„Fotografiile nu sunt organizate cu acuratețe geografică, doar prima și ultima sunt fixe în această serie. Principalul criteriu de ordonare al imaginilor este atmosfera călătoriei. Și sentimentul intensității. De exemplu, în Europa nimeni nu te întreabă: «te duci spre Est sau Vest?» –

te întreabă despre un anumit oraș sau țară; în America am înțeles asta. Majoritatea pozelor sunt făcute din mașină pentru a reda şi a simţi experiența călătoriei. Nu am vrut să realizez o serie de poze sociologice, m-a interesat pur și simplu bucuria călătoriei și (…) câteodată, sentimentul singurătății.” (fragment din albumul de fotografie Coast to Coast)


 

Botond Részegh (n. 1977) este artist plastic. Trăiește și lucrează la Miercurea Ciuc şi este reprezentat de Yi Gallery din New York. Începând din 2011 este directorul artistic al galeriei Új Kriterion (Miercurea Ciuc), iar din 2018 este bursier HAA (Hungarian Academy of Arts). 

Botond Részegh a debutat în 2001 prin expoziţia lucrărilor de diplomă la Universitatea de Arte din Bucureşti, urmând numeroase expoziţii personale dintre care amintim: „Desene dintr-o axă îndepărtată” (Muzeul Colecțiilor de Artă din București, 2021), „Anatomia Războiului” (Palatul Mogoșoaia, 2019), „Loss of Soul” (Muzeul de Artă Timişoara, 2018, Atelier 030202, Bucureşti, 2017 şi Muzeul de Artă Arad, 2016), „Nightfall” (GalleryMC New York, ICR Viena, 2015 şi Tranzit House Cluj Napoca, 2014), VOLTANY, Volta Show (New York, 2014) şi Northeastern University (Boston, SUA, 2010). În 2018 a participat alături de Csaba Pléh la un panel talk în cadrul TEDx Danubia.  

gallery-yi.com/artists/26-reszegh-botond
Sponsor

 
 

Dacă ți-a plăcut această recomandare, donează 1Eu redacției Graphic Front, ajută-ne să continuăm. 
 

 
 

Coast Botond Reszegh fotografie

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro